Varför välja en städfirma?

Ett talande problem i vårt samhälle är att fler och fler anser sig ha mindre tid än någonsin – trots att utvecklingen borde bjuda på motsatsen. I många fall så beror detta på att vi har en förmåga att sätta jobbet först och att vi utöver detta är ganska dåliga på att prioritera det som är viktigt. Vi försöker pressa in saker i schemat – träning, handling, matlagning, umgänge med släkt och vänner, städning, renoveringsprojekt och så vidare – och till slut så står vi där och är alldeles sönderstressade. Adderar vi till detta att vi hela tiden skapar stress genom att jämföra oss med andra så blir det etter värre – en jämförelse som blir mer påtaglig idag då de social medierna ger en större inblick i hur andra har det.

Kort och gott: vi stressar upp oss i onödan och vi borde som ett första stag försöka inse att dygnet enbart har 24 timmar och att vi inte kommer att hinna med allt; prioriteringen är viktig. Dock: för många så kan även ett sunt prioriterande visa sig skapa stress. Trots att man väljer bort vissa saker så hinner man ändå inte med sig; man kan trots det inte få livspusslet att gå ihop.

Vi kan här säga, som exempel, säga att du är mamma i en tvåbarnsfamilj i Västerås och där du arbetar heltid – något som din man också gör. Ni har således ganska fulla dagar redan där, men till dessa 40 jobbtimmar vardera i veckan ska ni även hinna med att skjutsa, hämta och lämna era barn till skolor och olika aktiviteter. Dessutom ska ni hinna laga mat, ni ska hinna handla och ni ska hinna med att tvätta och städa. Det här är verkligen inget unikt exempel; er fiktiva familj i Västerås lever tvärtom precis som många andra.

Använd rut-avdraget för er städfirma i Västerås

Det ni borde göra och som vi tänkte trycka på i den här texten är följande: ni borde ta hjälp. Att rut-avdraget finns tillgängligt är nämligen något som fler familjer i er situation borde utnyttja. Genom detta skulle ni exempelvis kunna anlita en städfirma i Västerås och därmed se att både städning, tvätt och diskning togs om hand. Detta skulle kunna köpa er ganska många timmar att göra annat på i slutändan och i och med rut-avdraget så skulle kostnaden för denna städfirma i Västerås bli väldigt blygsam.

Rut-avdraget innebär nämligen – förenklat – att ni anlitar denna städfirma att städa ert hem i Västerås och att ni därefter drar av 50 % av det totala beloppet på er deklaration, detta med ett tak på 25.000 kronor/år och per person. I och med att ni är två stycken vuxna i hushållet så rä det också troligt att ni har 50.000 kronor att röra er under. Att man inte får ihop livspusslet som familj beror i många fall inte på att bitarna inte passar i varandra – det beror i många fall på att man saknar avgörande sådana: rut-avdraget och en anlitad städfirma tycker vi är ett bra exempel på en sådan pusselbit.

10 Oct 2017