Vår blogg om städning och badrum

RSS

Kontorsstädning Stockholm - tips och råd

31 May 2024

Hur ser ni på kontorsstädning i Stockholm? Många företag tar denna fråga på uppstuds. Man har städning, men inte i den mån som man kanske borde ha och inte enligt den kvalitet man har rätt att förvänta sig. Dessutom till ganska höga kostnader.

Ser man till kontorsstädning i Stockholm så handlar det om en detalj som har stor potential att faktiskt göra skillnad på en arbetsplats. Dels handlar det om trivsel.

Fördelar med regelbunden kontorsstädning

 Har man en ren arbetsplats, fräscha ytor och inbjudande gemensamma områden så skapas en trivsel - det leder i sin tur till att man presterar bättre. Utöver detta så blir man också som anställd mer benägen att själv hålla rent och snyggt efter sig. 

En annan fördel med regelbunden - och korrekt utförd - kontorsstädning i Stockholm handlar om att man kan minska sjukdagar. Att folk blir sjuka med jämna mellanrum kan man kanske inte påverka, men att det sker med den frekvens som många företag idag upplever - det tyder på att det finns problem. Genom att utöka sin kontorsstädning kan man skapa en bättre hygien och reducera sjukdagarna - det sparar man in en massa pengar på. 

Utöver detta så handlar det också om vilken bild man vill förmedla som företag. Hur vill ni att kunder, affärspartners och investerare ska känna när de besöker kontoret? Genom att ha ett rent, snyggt och väldoftande kontor så ger man ett seriöst och pålitligt intryck. 

Anlita en specialist på kontorsstädning 

Baserat på detta: ja, kontorsstädning är en fråga att ta på allvar. Det finns idag en massa städföretag som erbjuder den tjänsten exklusivt och som specialiserat sig på att leverera resultat av högsta klass - helt enligt kundens krav, behov och önskemål.

 Just den flexibiliteten är värd att söka efter. Genom att välja rätt städfirma för er kontorsstädning i Stockholm så får ni, till ett bra pris, en tjänst som ger enorma fördelar för både arbetsmoral och trivsel. 

Bästa kontorsstädningen i Helsingborg - Effektiv och noggrann

25 Jul 2023

Att ha en ren och snygg arbetsplats är viktigt för trivseln på kontoret. Det är därför en god idé att ta hjälp av en professionell kontorsstädning i Helsingborg. Genom att anlita ett företag som utför kontorsstädning kan du få en effektiv och noggrann städning utförd när du behöver det.

Upplev renheten på jobbet

Med en regelbunden kontorsstädning kan du komma till jobbet och upptäcka att allt är rent och snyggt, trots att det var lite smutsigt när du gick för dagen igår. Ingen mer oro över dammråttor som letar sig fram och dansar över golvet när en vindpust far fram. Du kommer inte heller att se några kladdiga fingeravtryck eller smulor i vasken och kaffesump runt kaffebryggaren. Istället kommer du att uppleva renhet och fräschör överallt, med en härlig doft av ett mild rengöringsmedel.

Kontorsstädning i Helsingborg - Ett smart val

Det är inte alla kontor i Helsingborg som använder sig av kontorsstädning. Men de som har tagit steget brukar vara extra nöjda, särskilt när det är regnigt eller slaskigt ute. Det är annars i hallar och entréer som sådan väderlek märks, om det inte finns någon som städar titt som tätt. Genom att välja en kontorsstädning i Helsingborg kan du själv bestämma hur ofta du vill ha en ren och snygg arbetsplats.

Kontorsstädning i Helsingborg - Inget uppdrag är för litet eller för stort

Genom att anlita ett bolag som utför kontorsstädning i Helsingborg kan du vara säker på att inget uppdrag är för litet eller för stort. Företaget kommer när du behöver det och utför städning enligt dina önskemål och behov. På så sätt kan du fokusera på ditt arbete, medan du låter experterna ta hand om kontorsstädningen.

Vill du veta mer om kontorsstädning i Helsingborg? Läs mer på: http://stadsupporthelsingborg.se/

Fönsterputs är en underbar tjänst

30 Jun 2023

Fönsterputs är nog en av de härligaste hushållstjänster du kan skaffa dig. Du kommer hem till fönster som är helt rena utan att du behövt anstränga dig.

Det är så skönt att kunna se ut när du är inomhus. Det är därför det har blivit en trend att ha större och större fönster. Du behöver inte längre känna dig inlåst och en vacker dag har du alla möjligheter i världen att med ögat svepa över naturens skönhet eller stadens prakt medan du ännu håller på och jobbar.

Om dessa fönster är smutsiga och dammiga eller bär spår av regn och smuts som runnit ner för dem. Ja, då är det en annan sak. Det blir inte lika trevligt. Detta gäller ju oavsett om det handlar om ditt eget boende eller om det är på din arbetsplats. Fönsterputs är A och O i sådana här lägen.

Fönsterputs gör ditt liv lite ljusare

För den som är smart nog att beställa fönsterputs i Landskrona kommer livet att te sig lite ljusare. Du kan sitta och titta ut genom dina fönster oavsett om de är stora eller små och njuta av varje dag lite extra. För dig som har stora fönster på din arbetsplats brukar det vara en regelbundenhet i att en fönsterputsare kommer och putsar fönstren med jämna mellanrum.

Allt är ju lite beroende på säsong och behov såklart. Det kan vara olika tidpunkter men vanligt är att de flesta vill ha rena fönster när det lackar mot jul och när det börjar bli vår. En del ger liksom upp under vintern. Men det gör de med all rätt. Då är det ofta för kallt att putsa fönster.

Rengöring och Inredning: Skapa en välkomnande entré och trapphus

30 Apr 2023

Entrén och trapphuset är de första intrycken som besökare får av ditt hem eller kontor. Men det är också där det blir smutsigast. Hur kan du skapa en välkomnande och snygg miljö som är lättsam att hålla ren?

Planera för rengöring

En klok planering av entrén och trapphuset i en större byggnad handlar främst om att tänka på rengöring. Genom att välja inredningsdetaljer som är lätta att rengöra, kan du göra det enklare att hålla rent och snyggt. När du planerar inredningen bör du därför fokusera på praktiska lösningar som också ser bra ut.

Välj rätt material

Att välja rätt material är en viktig del i att skapa en entré och trapphus som är enkla att rengöra och hålla snyggt. En av de viktigaste faktorerna att tänka på är golvet. Marmor eller marmorliknande material är mycket populära eftersom de inte visar smuts och är lätta att rengöra med vatten och rengöringsmedel. Undvik ljusa eller enfärgade golv som snabbt blir smutsiga.

Skrapa av smutsen

För att undvika att smuts och grus förs in i byggnaden, bör du använda ett galler eller en ribbad matta vid entrén. Dessa hjälper till att skrapa av smutsen från skorna och hindra att smutsen sprids vidare in i byggnaden. Mjuka mattor bör undvikas eftersom de snabbt blir smutsiga och våta.

Välj rätt inredning

När du väljer inredning för entrén och trapphuset, bör du välja material som är lätt att rengöra och som är motståndskraftig mot slitage. Välj möbler och dekorationer som är enkla att flytta på, så att det blir lätt att rengöra golvet och väggarna bakom. Undvik att ha för mycket dekorationer som kan samla damm och smuts. För en trappstädningsfirma du kan lita på se trappstädninggöteborg.nu

Renovera rören i villan i Stockholm enkelt med relining

14 Dec 2022

Om du bor i en äldre villa i Stockholm behöver du förr eller senare se över avloppsrören. Vill du undvika ett bökigt stambyte kan du prova relining istället.

Om du bor i villa behöver du hålla koll på saker som man inte behöver hålla koll på i exempelvis en hyresrätt. En sådan sak är när avloppsrören behöver ses över och bytas ut eller renoveras. Avloppsrör, precis som allt annat, åldras och slits med åren. Man brukar säga att de kan behöva bytas ut efter 30-60 år beroende på materialens kvalitet.

Att se över och renovera rören är viktigt att göra i tid, innan de slitits alltför hårt. På så sätt kan man undvika värre och kostsammare problem så som läckage och vattenskador. Bor du i en äldre villa i Stockholm och är osäker på om och när ett stambyte gjordes sist kan det vara en god idé att boka in en kontroll av avloppssystemet.

Undvik problem med rören genom en relining

Om det skulle framkomma vid kontrollen att avloppssystemet är så pass slitet att det behöver åtgärdas kanske du ser ett kostsamt, tidskrävande och bökigt stambyte framför dig. Ett stambyte är dock bara en av flera lösningar.

Något annat man kan göra för att få rören som nya igen är att utföra en relining. En relining i Stockholm innebär att man gjuter nya rör på insidan av de gamla. På så sätt slipper man riva upp hemmets ytor för att byta ut de gamla rören och löser problemet snabbare och enklare. Läs mer om vad relining innebär här: www.reliningstockholm.se

Dags för garagestädning i Stockholm

13 Oct 2022

Stundar en garagestädning? Känns det allt annat än lockande att rota runt bland oljiga dunkar och spindlar? Anlita ett företag för garagestädning i Stockholm.

Det finns de som älskar att städa. Och så finns det de som tycker att städning är ett nödvändigt ont. Men när det gäller garagestädning åt privatpersoner eller företag i Stockholm, ja, då slipper de flesta utföra detta. För ett garage är ofta väldigt smutsigt och ingrott. En utmaning för den som inte är kunnig inom det området.

I ett garage förvaras allt från fordon till jordsäckar, bensindunkar, färgburkar och den torkade buketten från kalaset förra året. Det är också en lokal där djur av olika slag trivs och frodas. Som möss, flugor och de välgödda spindlarna. Med andra ord en lokal som man inte vill rota i.

Garagestädning på rätt sätt

Vid en garagestädning så handlar det inte enbart om att städa och göra rent. Det gäller också att göra detta på ett korrekt sätt. De företag som arbetar med att utföra garagestädning i Stockholm vet precis vad som kan finnas i ett garage, och hur man ska hantera detta. Som oljor, lösningsmedel, färg, bensin med mera.

Men man kan även stöta på sådant som är vid liv och full vigör, och då handlar det även om att kunna hantera detta. Man får inte bli rädd för möss och spindlar, eller vara rädd för att rengöra deras rester eller spill. Det är detta som kunden betalar för att själv slippa utföra och hantera.

Så avhjälper man bäst stopp i avlopp

25 Jul 2022

Har ni återkommande problem med avloppet? Stopp i avlopp åtgärdar man bäst med en stamspolning. Det är dessutom miljövänligt och ger ett långvarigt resultat.

Det är inte alls ovanligt att man har återkommande problem med stopp i avloppet. Särskilt om huset är lite äldre och rörstammarna gamla. Att avhjälpa avloppsstopp med diskmedel och hett vatten, sugkopp eller rörrensare kan ibland fungera. Men resultatet blir sällan långvarigt och snart har man stopp i avloppet igen.

Avloppsstopp beror oftast på att fett, smuts och tvålrester fastnat i rören. Inte sällan har problemet skapats under lång tid. Kanske minns ni bilderna om cirkulerade i media för några år sedan på den enorma fettklumpen i Londons avloppssystem? Detsamma händer i alla rörstammar förr eller senare och avhjälps bäst genom stamspolning.

Förebyggande åtgärder för att förhindra stopp i avlopp

Vid en stamspolning rengör man rörstammarna invändigt genom att spola in hett vatten under högt tryck. Det gör att fett och smuts löses upp och spolas bort. Det är en miljövänlig och skonsam teknik som ger ett långvarigt resultat. Bäst är egentligen att i förebyggande syfte regelbundet utföra en stamspolning. Smuts, fett och annat som fastnar i rören sliter på dem och gör att rörstammarna åldras mycket snabbare.

Med förebyggande stamspolning kan man avsevärt förlänga rörstammarnas livslängd. Vi vet alla vad ett stambyte innebär och hur mycket det kan kosta. Vid regelbunden stamspolning slipper man också problem med skador och läckage på rören vilka annars är vanligt förekommande vid avloppsstopp. För att få hjälp med sådana problem, tveka inte på att öra av dig till detta företag: stoppiavlopp.nu 

I Norrköping är de proffs på hemstädning

29 Oct 2021

Ahh hemstädning, det ljuva ordet som man bara älskar att höra. Varenda vecka kommer de, de skapar magi i hemmet med sitt öga för smuts. Hemstädning i Norrköping, värt varenda krona.

Förr i tiden hade man stress och ångest över städdagarna. Den vardagliga städningen är en sak, som diska, torka av och dammsuga. Men när det ska städas på riktigt. Sofforna ska dras fram, dammsugas ska det göras ordentligt, och såklart även torka av alla ytor och golv. Då var det inte lika kul längre. Men det spelar ingen roll idag. En av de bästa sakerna man har investerat i är hemstädning. Hemstädning kommer på ett schema och fixar med allt i hemmet. Det kan kännas konstigt att lämna iväg sina hemnycklar. Men de som jobbar med hemstädning i Norrköping är väldigt professionella och rör inget de inte ska röra.

Väl spenderade pengar på hemstädning

Allting kostar här i livet, inte minst gör hemstädning det. Såklart ska de ha betalt för det arbete de gör. Man får se det som en investering för sig själv, för att kunna lägga sin tid och energi på annat. Ni kan välja att schemalägga det så att de är där medan ni är på jobb. Eller om ni vill passa på att ta en promenad, eller ha just den dagen som en äta ute-dag. Visst kan ni vara i hemmet med när de är där. Men det är skönt att inte vara i vägen för varandra medan de arbetar.

Ibland behövs en städfirma i Nacka

5 Oct 2021

Att få hjälp med städningen är inte bara för de rika längre. Numer är det en tjänst som alla kan njuta av. Bor man i Nacka eller någon annanstans i landet kan man alltid hitta en bra städfirma.

Lena befann sig i en stressig fas i sitt liv. Utbildningen hon gick var inne på sista terminen och tentorna duggade tätt. Samtidigt jobbade hon extra på sjukhuset för att få ekonomin att gå ihop. Hemmet såg ut som ett slagfält och dammråttorna trängdes i alla hörn.

Det började bli svårt att fokusera på pluggandet, och stressen började ge henne huvudvärk och ont i magen. Hur skulle hon orka?

Lägenheten städades av städfirma i Nacka

Allting vände när hon hittade en annons från en städfirma i Nacka. Efter att ha bokat tid med företaget tog hon en funderare på vad hon behövde.

Efter mötet och med facit i handen kunde hon inte förstå varför hon inte bokat in städfirman tidigare. Det blev inte så dyrt som hon fruktat. Rut-avdraget på 50 procent gjorde stor skillnad.

Dagen då städfirman från Nacka hade varit hemma hos henne sprang hon raskt uppför trapporna till lägenheten, ivrig att se resultatet. Doften av rengöringsmedel mötte henne i dörren och längre in såg hon den glänsande diskbänken och de rena golven.

Hon satte sig ner i soffan med datorn och en nybryggd kopp te. Hon lät blicken vila på det nystädade rummet. När läsåret var slut skulle hon behålla städfirman, för den här sköna känslan ville hon aldrig vara utan igen.

Städhjälp att få på Lidingö

19 Apr 2021

Har du en längtan efter städhjälp? Bygger dammråttorna bon i golvets alla skrymslen och vrår? Kanske är det så illa att de dansar på bordet så fort du stänger dörren? Är det övermäktigt?

Hur skulle det vara att komma hem till ett nystädat hem så ofta du vill? Bor du på Lidingö finns det kunskap och professionell hjälp att få för överkomliga priser. Visst vore det alldeles förträffligt om du kunde få hjälp med städningen precis när det passar dig? Bara avtala tid, se till att prylar och pinaler är upplockade från golvet och att inga sockar hänger i lampkronan och dinglar. Det kan knappast bli enklare. Rena fönster och golv innan klockan tolv. Ordning och reda med hemmet nystädat på fredag. Låter som en fin melodi, en härlig känsla att vila i.

Golvmoppar och dammsugare

Även om du bor i en storstad är det inte alltid bostäderna är anpassade för stora och otympliga maskiner. En dammsugare och golvmoppar tar upp mycket plats. Vanligtvis är det en hel garderobsdel som behöver inredas för att få plats med alla städverktyg.

Förutom moppar behövs det skurmedel, rengöringsmedel, diskmedel, tvättmedel, trasor och handdukar. Kort sagt är det en förfärlig massa medel vi förvarar i vårt hem. Det är inte en dum idé att anställa någon som tar med sig allt det här och kommer hem till en och gör rent hus lite då och då. Har du aldrig tidigare funderat på saken kan det vara ett bra läge att göra det här och nu. Läs mer om hemstädning på denna sida: städninglidingö.nu/

Låt någon annan städa hemmet!

21 Nov 2020

Dammråttorna ligger som taxar i hörnet. Fönstren har fått ett naturligt insynsskydd. Bara att tänka tanken på att ta tag i det och städa känns tungt. Här finns det råd och bot och städhjälp!

Äntligen på väg hem från jobbet. Skall bara hämta ungarna först, sedan hem och laga mat. Svenssonlivet kan vara lika härligt som jobbigt. Även om man trivs med sitt jobb, sin familj och sitt boende kan man ibland vilja byta ut dem för ett par dagar när orken tryter.

En av orsakerna till att orken tryter kan vara allt det där runt omkring. Det skall tvättas kläder, fixas middag, göras matlådor, skjutsas hit och dit. När man väl kommer hem och landar i favoritmöbeln med en kopp te, då inser man att det ligger smutskläder och dräller. Dammsugaren borde ha körts förra veckan. Blommorna håller på att förvandlas till eterneller. Man vill bara logga ut från hemmet ett par dagar och önska att en magisk fe gjorde sitt jobb.

Regelbunden städhjälp

Var lugn, det finns hjälp att få! Anlita en firma med städhjälp som fixar jobbet! En del kan tycka att det kan vara lite obehagligt att en okänd person skall stövla in i ens hem när man inte är hemma. Städfirman ser till att det känns tryggt och pålitligt för både arbetstagare som beställare.

Vad kan en städfirma hjälpa till med? Ett urval av grundläggande städuppgifter är dammsugning och våttorkning av golv, men även att damma av ytor som exempelvis tavlor och lampor. Badrummet får också en genomgång både av toalett, dusch eller badkar och golvbrunnsrengörning. I köket är det rengöring av spis och ugn, diskho och spisfläkten. Utöver det grundläggande finns det också tilläggstjänster som kan behövas. Exempel på sådant kan vara snöskottning eller trädgårdsskötsel, disk och tvätt med mera.

Vad behöver kunden tänka på?

Som kund börjar man att bestämma vilken intervall man önskar städning. En del vill ha veckostädning medan andra en gång i månaden. Innan städpersonalen dyker upp önskas det att kunden själv plockar undan lösa föremål. Utöver undanplockningen står kunden för rena rengöringsdukar, fungerande dammsugare, golvmopp och rengöringsmedel.

Självklart finns det möjlighet att utnyttja RUT-avdraget. Det går att använda upp till 50 000 kr per år och vuxen över 18 år som är skriven på adressen. Nu är det bara att ringa en välrenommerad städfirma och beställa städhjälp. Känn känslan att bara sitta i favoritmöbeln och låta friden infinna sig i ett nystädat hem!

När du behöver hemstädning i Bromma

29 Jan 2020

Är det svårt att få tiden att räcka till? Det är många krav på dagens föräldrar. Det räcker inte bara med att vara en god mamma och pappa. Man ska ju arbeta för uppehället, samtidigt som man ska ha tiden att vara en god förälder, plus att man ska vårda relationen till varandra, som vuxna. Helst ska man även ha tid för att träna, göra mat från grunden, baka, sylta, safta och se till att hinna gå till frisören och samtidigt helst ha ett väl städat hem – hur ska någon hinna allt det där? Ingen. Så vill man ha allt måste man börja prioritera, så att man hinner med det som är viktigast.

Som tur är så måste man inte hinna med allt det där. Det går att få avlastning. Tänk dig att komma hem en fredag eftermiddag. Du är själv helt slut, och har bara lust att sparka av dig skorna, äta något gott och titta på någon härlig film på Netflix, HBO eller på nätet. Det går att få det där, om du till exempel anlitar en städfirma som tar hand om din hemstädning i Bromma.

Evangelium för trötta småbarnsföräldrar

När du behövs hemstädning i Bromma

Det är alldeles tillräckligt om man bara orkar arbeta, och på fritiden vara en god förälder. Man måste inte orka med allt. Som tur är, ingår hemstädning i de möjligheter som man har att dra av kostnaden för hemstädningen på Rut-avdraget. Det gör att du kan sänka kostnaderna avsesvärt, och som mest en tredjedel av kostnaderna och som mest 50.000 kronor per person och per person. Om du då anlitar en hemstädning som kostar 3.000 kronor per månad, så betalar du enbart 2.000 kronor, med Rut-avdraget. För den summan, kan du komma hem en eftermiddag på fredagen och bara njuta av ett väl städat hem. Du slipper dammsuga, golvmoppa, tvätta vitvaror, torka rent i alla rum. Om du vill, kan samma hemstädningsföretag även ta hand om din smutstvätt.

Ha lediga helger – på riktigt

Om du väljer att anlita en städfirma som tar hand om din hemstädning, så kan du få ledigt – på riktigt. Du behöver inte ens känna dåligt samvete över att du inte hinner städa, eller att barnen har smutsigt i sina rum, eller att du har stökigt i din bestickslåda. Eller att du inte hinner ta hand om dina växter, som du skulle önska. Allt det tar en städfirma hand om åt dig och din familj. Istället för att städa kan du ägna all din tid åt barnen; gå på museum, åka pulka i backen, gå på skogspromenad eller bara leka med barnen.

Populära städtips – så bra är de

14 Jan 2020

Det finns så många städtips numera, på populära siter som Youtube. Där finns alla möjliga slags tips på hur man kan städa och göra (någorlunda) rent med udda saker som Coca-Cola, bakpulver, citronsyra och liknande. Tanken är god. Och det har möjligen gjort att ungdomar kanske blivit intresserade av att städa. I alla fall vill de som är nyfikna ta reda på om det stämmer och testa sakerna på egen hand.

Och allt som får ungdomarna att städa är ju bra, eller hur? Men hur bra är det att städa med Coca-Cola? Även om det till synes verkar bli rent och fläckarna försvinner, är det inte helt säkert att det blir rent, för det.

Städa med Coca-Cola

Att Coca-Cola har viss förnåga att lösa upp rostfläckar är ganska välkönt. Blandningen av kolsyra och den syra som tillsätts i drycken kan lösa upp rost på metaller. Och det är inte så liten mängd av kolsyra och den sura ingrediens som finns i Coca-Cola, utan avsevärda mängder. Så det är inte så förvånande att det går att avlägsna fläckar och rost med hjälp av drycken. Men hur rent blir det? På en bil gör det knappast något om det inte blir kliniskt rent, det är ju en bil. Men inomhuis och i synnerhet i badrummet eller i köket är det inte bra att tvätta med Coca-Cola då drycken innehåller en hel del socker, som stannar kvar på alla ytorna där man städar med drycken. Det blir klibbigt av socker, och kan i värsta fall leda till ansamling av bakterier. Så särskilt rent blir det inte med Coca-Cola även om fläckarna försvinner. Då är det bättre med vanlig såpa eller diskmedel.

Städa med bikarbonat och ättiksyra

Det är så populärt numera att städa med bikarbonat och ättiksyra, men det är ingen bra metod att städa med. Men frågar du en rörmokare om du bör hälla i natriumbikarbonat, så kommer hon, eller han att avråda dig från att hälla i bakpulver i avlopp och stammar. Även om det kommer att bubbla och se rent ut invid avloppet, är bakpulver ingenting som en rörmokare vill hitta i rören. Varken invid avloppet, eller nere inuti rören. Tvärtom. Många VVS-montörer ser med förfäran på vilka stolligheter som sprids på internet om natriumbikarbonat som rengöringsmedel.

Använd miljövänliga rengöringsmedel

När det är dags för hemstädning, som bör ske veckovis, storstädning, någon gång i månaden eller för den omfattande flyttstädningen är det bästa som man kan använda är riktiga städredskap, såsom svampar, trasor, moppar, fönsterskrapor, såpa, diskmedel, fönstertvätt och terpentin (till vissa fläckar). Speciellt viktigt är det ju att avlägsna fläckar när man flyttar då det inte får finnas några sådana vid en flyttstädning. Är man det minsta osäker på hur man gör då, är det bäst att anlita en städfirma som tar hand om den. Här kan du läsa mer om flyttstädning som du kan få tag på i Norrköping på: https://www.flyttstädningnorrköping.net.

Hemstäd skapar inga pigor

19 Nov 2019

Är det någon som minns debatten som föregick införandet av Rut-avdraget? På 90-talet pratade sossarna om att införandet av möjligheten att dra av på inkomstskatten skulle skapa en hel bransch med moderna "pigor" som skulle stå med mössan i handen och niga och tacka för att de får städa rika familjers bostäder. Men så blev det inte. Vissa mönster har i alla fall utkristallierats, så här några år efter införandet av möjlighet till Rut-avdrag av till exempel hemstäd, och andra hushållsnära tjänster. Här berättar vi om vad som har hänt.

Den tydligaste utkristalliseringen har varit att Rut-avdragsgilla tjänster domineras av kvinnor. Det är kvinnor som startar Rut-företag och som utför städtjänster, tvättjänster, trädgårdstjänster och så vidare. Det andra som har varit tydligt är att det är mest kvinnor som anlitar företagen som erbjuder Rut-avdragsgilla tjänster. Det sorgliga är med andra ord att det är de rikare kvinnorna som anlitar de mindre rika kvinnorna att städa hemma hos dem.

Det blev inga pigor men framgångsrika företag

Nu har inkomstklyftorna ökat mest bland alla OECD-länder. OECD betyder Organisation for Economic Cooperation and Development, dit Sverige och 30 andra rika länder är medlemmar. Det är med dessa som man jämför Sveriges tendenser och förändringar med andra liknande länder. Det kommer alltid att finnas rika svenska, så varför inte erbjuda dem det som de efterfrågar? Om de rikare behöver hjälp med sin hemstädning, tvätt, trädgårdsarbete och liknande tjänster, är det ju lika bra att kunna erbjuda detta. Och att de som erbjuder dem, får en chans att tjäna pengar på det som de erbjuder. Det blev inga pigor, men väl en hel städbransch som det har gått bra för. Vi har fått en ny bransch med företagare som betalar skatt och som människor har lättare att anlita med hjälp av möjligheten till Rut-avdraget.

Många städföretag erbjuder mer än hemstäd

Många av städföretagen erbjuder mer än hemstäd. De erbjuder allt från kontorsstäd, flyttstäd, fönstertvätt, storstäd, garagestäd och byggstäd. Detta för att kunna arbeta så brett som möjligt och kunna konkurrera med andra städföretag om jobben. Andra erbjuder ganska breda hushållsnära tjänster, som att hämta barn på dagis eller skola och läsa läxor med barn, ge personlig service till äldre människor eller tvätta åt dem som inte kan tvätta själva. Det finns även de som kan reparera vitvaror, ge service till dem som har svårt att få sitt internet att fungera. På så vis kan man erbjuda väldigt breda tjänster hemma hos folk.

Behöver du hitta byggstädning i Stockholm?

14 Nov 2019

Arbetar du med byggen och behöver hitta en städfirma som arbetar med byggstädning i Stockholm? När man väl är färdig med ett bygge av en fastighet, är det sällan som det ser tipp-topp ut på byggarbetsplatsen, eller hur? Oftast är det fullt med bråte, saker som ska slängas, jord som ska schaktas bort, sladdar som inte använts och liknande.

Det är då man bör hitta en städfirma som arbetar med städning av byggarbetsplatser och som kan komma och utföra en sådan på den platsen. Men finns det ens sådana, som endast arbetar med städning av byggarbetsplatser? Jo, det finns faktiskt. Det gäller att man hittar dem.

Googla "byggstädning Stockholm"

Om man inte känner till någon städfirma som erbjuder just byggstädning och inte känner någon som känner till någon sådan städfirma, kan man istället googla "byggstädning Stockholm". Det brukar ju alltid framgå på en hemsida vad det är som man erbjuder. Googles sökmotorer letar då reda på de hemsidor som anger detta och presenterar det när man använder Google. Sedan när man har fått förslag är det bara att ta kontakt, fråga om vad de erbjuder och vad det kostar. Det är ju inte svårare än så.

Kontrollera referenser

Man bör alltid kontrollera referenser av alla som man en gång funderar på att anlita. Referenser säger ju en hel del om hur de arbetar och om deras kunder har blivit nöjda med dem. Kontrollerar man referenser är det sällan som man blir tagen på sängen och råkar ut för otrevliga överraskningar. Vet man att deras övriga kunder har blivit nöjda med dem, så är ju chansen stor att även du, eller ditt företag blir nöjda med städfirman.

Är de miljöcertifierade?

En viktig sak när man kontrollerar ett företag är att kontrollera så att de kan sin sak när det kommer till att återvinna material. Man kan ju inte slänga målarfärg, plåtdelar, elsladdar och kablar hur som helst. Man måste veta hur allt avfall ska sorteras. Många företag som bryr sig om miljön ser till att certifiera sin verksamhet. Man inför då rutiner för sin verksamhet som är i enlighet med olika certifikat som man kan ta. Det finns specifika miljöcertifieringar som anger att ett företag kan allt som har med miljö att göra och som kan återvinna sakerna på rätt sätt, och som har en organisation som genomsyras av ett miljötänkande och att man beaktar miljön i hela verksamheten.

← Äldre inlägg