Vår blogg om städning och badrum

I Norrköping är de proffs på hemstädning

29 okt 2021

Ahh hemstädning, det ljuva ordet som man bara älskar att höra. Varenda vecka kommer de, de skapar magi i hemmet med sitt öga för smuts. Hemstädning i Norrköping, värt varenda krona.

Förr i tiden hade man stress och ångest över städdagarna. Den vardagliga städningen är en sak, som diska, torka av och dammsuga. Men när det ska städas på riktigt. Sofforna ska dras fram, dammsugas ska det göras ordentligt, och såklart även torka av alla ytor och golv. Då var det inte lika kul längre. Men det spelar ingen roll idag. En av de bästa sakerna man har investerat i är hemstädning. Hemstädning kommer på ett schema och fixar med allt i hemmet. Det kan kännas konstigt att lämna iväg sina hemnycklar. Men de som jobbar med hemstädning i Norrköping är väldigt professionella och rör inget de inte ska röra.

Väl spenderade pengar på hemstädning

Allting kostar här i livet, inte minst gör hemstädning det. Såklart ska de ha betalt för det arbete de gör. Man får se det som en investering för sig själv, för att kunna lägga sin tid och energi på annat. Ni kan välja att schemalägga det så att de är där medan ni är på jobb. Eller om ni vill passa på att ta en promenad, eller ha just den dagen som en äta ute-dag. Visst kan ni vara i hemmet med när de är där. Men det är skönt att inte vara i vägen för varandra medan de arbetar.

Ibland behövs en städfirma i Nacka

5 okt 2021

Att få hjälp med städningen är inte bara för de rika längre. Numer är det en tjänst som alla kan njuta av. Bor man i Nacka eller någon annanstans i landet kan man alltid hitta en bra städfirma.

Lena befann sig i en stressig fas i sitt liv. Utbildningen hon gick var inne på sista terminen och tentorna duggade tätt. Samtidigt jobbade hon extra på sjukhuset för att få ekonomin att gå ihop. Hemmet såg ut som ett slagfält och dammråttorna trängdes i alla hörn.

Det började bli svårt att fokusera på pluggandet, och stressen började ge henne huvudvärk och ont i magen. Hur skulle hon orka?

Lägenheten städades av städfirma i Nacka

Allting vände när hon hittade en annons från en städfirma i Nacka. Efter att ha bokat tid med företaget tog hon en funderare på vad hon behövde.

Efter mötet och med facit i handen kunde hon inte förstå varför hon inte bokat in städfirman tidigare. Det blev inte så dyrt som hon fruktat. Rut-avdraget på 50 procent gjorde stor skillnad.

Dagen då städfirman från Nacka hade varit hemma hos henne sprang hon raskt uppför trapporna till lägenheten, ivrig att se resultatet. Doften av rengöringsmedel mötte henne i dörren och längre in såg hon den glänsande diskbänken och de rena golven.

Hon satte sig ner i soffan med datorn och en nybryggd kopp te. Hon lät blicken vila på det nystädade rummet. När läsåret var slut skulle hon behålla städfirman, för den här sköna känslan ville hon aldrig vara utan igen.

Städhjälp att få på Lidingö

19 apr 2021

Har du en längtan efter städhjälp? Bygger dammråttorna bon i golvets alla skrymslen och vrår? Kanske är det så illa att de dansar på bordet så fort du stänger dörren? Är det övermäktigt?

Hur skulle det vara att komma hem till ett nystädat hem så ofta du vill? Bor du på Lidingö finns det kunskap och professionell hjälp att få för överkomliga priser. Visst vore det alldeles förträffligt om du kunde få hjälp med städningen precis när det passar dig? Bara avtala tid, se till att prylar och pinaler är upplockade från golvet och att inga sockar hänger i lampkronan och dinglar. Det kan knappast bli enklare. Rena fönster och golv innan klockan tolv. Ordning och reda med hemmet nystädat på fredag. Låter som en fin melodi, en härlig känsla att vila i.

Golvmoppar och dammsugare

Även om du bor i en storstad är det inte alltid bostäderna är anpassade för stora och otympliga maskiner. En dammsugare och golvmoppar tar upp mycket plats. Vanligtvis är det en hel garderobsdel som behöver inredas för att få plats med alla städverktyg.

Förutom moppar behövs det skurmedel, rengöringsmedel, diskmedel, tvättmedel, trasor och handdukar. Kort sagt är det en förfärlig massa medel vi förvarar i vårt hem. Det är inte en dum idé att anställa någon som tar med sig allt det här och kommer hem till en och gör rent hus lite då och då. Har du aldrig tidigare funderat på saken kan det vara ett bra läge att göra det här och nu. Läs mer om hemstädning på denna sida: städninglidingö.nu/

Låt någon annan städa hemmet!

21 nov 2020

Dammråttorna ligger som taxar i hörnet. Fönstren har fått ett naturligt insynsskydd. Bara att tänka tanken på att ta tag i det och städa känns tungt. Här finns det råd och bot och städhjälp!

Äntligen på väg hem från jobbet. Skall bara hämta ungarna först, sedan hem och laga mat. Svenssonlivet kan vara lika härligt som jobbigt. Även om man trivs med sitt jobb, sin familj och sitt boende kan man ibland vilja byta ut dem för ett par dagar när orken tryter.

En av orsakerna till att orken tryter kan vara allt det där runt omkring. Det skall tvättas kläder, fixas middag, göras matlådor, skjutsas hit och dit. När man väl kommer hem och landar i favoritmöbeln med en kopp te, då inser man att det ligger smutskläder och dräller. Dammsugaren borde ha körts förra veckan. Blommorna håller på att förvandlas till eterneller. Man vill bara logga ut från hemmet ett par dagar och önska att en magisk fe gjorde sitt jobb.

Regelbunden städhjälp

Var lugn, det finns hjälp att få! Anlita en firma med städhjälp som fixar jobbet! En del kan tycka att det kan vara lite obehagligt att en okänd person skall stövla in i ens hem när man inte är hemma. Städfirman ser till att det känns tryggt och pålitligt för både arbetstagare som beställare.

Vad kan en städfirma hjälpa till med? Ett urval av grundläggande städuppgifter är dammsugning och våttorkning av golv, men även att damma av ytor som exempelvis tavlor och lampor. Badrummet får också en genomgång både av toalett, dusch eller badkar och golvbrunnsrengörning. I köket är det rengöring av spis och ugn, diskho och spisfläkten. Utöver det grundläggande finns det också tilläggstjänster som kan behövas. Exempel på sådant kan vara snöskottning eller trädgårdsskötsel, disk och tvätt med mera.

Vad behöver kunden tänka på?

Som kund börjar man att bestämma vilken intervall man önskar städning. En del vill ha veckostädning medan andra en gång i månaden. Innan städpersonalen dyker upp önskas det att kunden själv plockar undan lösa föremål. Utöver undanplockningen står kunden för rena rengöringsdukar, fungerande dammsugare, golvmopp och rengöringsmedel.

Självklart finns det möjlighet att utnyttja RUT-avdraget. Det går att använda upp till 50 000 kr per år och vuxen över 18 år som är skriven på adressen. Nu är det bara att ringa en välrenommerad städfirma och beställa städhjälp. Känn känslan att bara sitta i favoritmöbeln och låta friden infinna sig i ett nystädat hem!

När du behöver hemstädning i Bromma

29 jan 2020

Är det svårt att få tiden att räcka till? Det är många krav på dagens föräldrar. Det räcker inte bara med att vara en god mamma och pappa. Man ska ju arbeta för uppehället, samtidigt som man ska ha tiden att vara en god förälder, plus att man ska vårda relationen till varandra, som vuxna. Helst ska man även ha tid för att träna, göra mat från grunden, baka, sylta, safta och se till att hinna gå till frisören och samtidigt helst ha ett väl städat hem – hur ska någon hinna allt det där? Ingen. Så vill man ha allt måste man börja prioritera, så att man hinner med det som är viktigast.

Som tur är så måste man inte hinna med allt det där. Det går att få avlastning. Tänk dig att komma hem en fredag eftermiddag. Du är själv helt slut, och har bara lust att sparka av dig skorna, äta något gott och titta på någon härlig film på Netflix, HBO eller på nätet. Det går att få det där, om du till exempel anlitar en städfirma som tar hand om din hemstädning i Bromma.

Evangelium för trötta småbarnsföräldrar

När du behövs hemstädning i Bromma

Det är alldeles tillräckligt om man bara orkar arbeta, och på fritiden vara en god förälder. Man måste inte orka med allt. Som tur är, ingår hemstädning i de möjligheter som man har att dra av kostnaden för hemstädningen på Rut-avdraget. Det gör att du kan sänka kostnaderna avsesvärt, och som mest en tredjedel av kostnaderna och som mest 50.000 kronor per person och per person. Om du då anlitar en hemstädning som kostar 3.000 kronor per månad, så betalar du enbart 2.000 kronor, med Rut-avdraget. För den summan, kan du komma hem en eftermiddag på fredagen och bara njuta av ett väl städat hem. Du slipper dammsuga, golvmoppa, tvätta vitvaror, torka rent i alla rum. Om du vill, kan samma hemstädningsföretag även ta hand om din smutstvätt.

Ha lediga helger – på riktigt

Om du väljer att anlita en städfirma som tar hand om din hemstädning, så kan du få ledigt – på riktigt. Du behöver inte ens känna dåligt samvete över att du inte hinner städa, eller att barnen har smutsigt i sina rum, eller att du har stökigt i din bestickslåda. Eller att du inte hinner ta hand om dina växter, som du skulle önska. Allt det tar en städfirma hand om åt dig och din familj. Istället för att städa kan du ägna all din tid åt barnen; gå på museum, åka pulka i backen, gå på skogspromenad eller bara leka med barnen.

Populära städtips – så bra är de

14 jan 2020

Det finns så många städtips numera, på populära siter som Youtube. Där finns alla möjliga slags tips på hur man kan städa och göra (någorlunda) rent med udda saker som Coca-Cola, bakpulver, citronsyra och liknande. Tanken är god. Och det har möjligen gjort att ungdomar kanske blivit intresserade av att städa. I alla fall vill de som är nyfikna ta reda på om det stämmer och testa sakerna på egen hand.

Och allt som får ungdomarna att städa är ju bra, eller hur? Men hur bra är det att städa med Coca-Cola? Även om det till synes verkar bli rent och fläckarna försvinner, är det inte helt säkert att det blir rent, för det.

Städa med Coca-Cola

Att Coca-Cola har viss förnåga att lösa upp rostfläckar är ganska välkönt. Blandningen av kolsyra och den syra som tillsätts i drycken kan lösa upp rost på metaller. Och det är inte så liten mängd av kolsyra och den sura ingrediens som finns i Coca-Cola, utan avsevärda mängder. Så det är inte så förvånande att det går att avlägsna fläckar och rost med hjälp av drycken. Men hur rent blir det? På en bil gör det knappast något om det inte blir kliniskt rent, det är ju en bil. Men inomhuis och i synnerhet i badrummet eller i köket är det inte bra att tvätta med Coca-Cola då drycken innehåller en hel del socker, som stannar kvar på alla ytorna där man städar med drycken. Det blir klibbigt av socker, och kan i värsta fall leda till ansamling av bakterier. Så särskilt rent blir det inte med Coca-Cola även om fläckarna försvinner. Då är det bättre med vanlig såpa eller diskmedel.

Städa med bikarbonat och ättiksyra

Det är så populärt numera att städa med bikarbonat och ättiksyra, men det är ingen bra metod att städa med. Men frågar du en rörmokare om du bör hälla i natriumbikarbonat, så kommer hon, eller han att avråda dig från att hälla i bakpulver i avlopp och stammar. Även om det kommer att bubbla och se rent ut invid avloppet, är bakpulver ingenting som en rörmokare vill hitta i rören. Varken invid avloppet, eller nere inuti rören. Tvärtom. Många VVS-montörer ser med förfäran på vilka stolligheter som sprids på internet om natriumbikarbonat som rengöringsmedel.

Använd miljövänliga rengöringsmedel

När det är dags för hemstädning, som bör ske veckovis, storstädning, någon gång i månaden eller för den omfattande flyttstädningen är det bästa som man kan använda är riktiga städredskap, såsom svampar, trasor, moppar, fönsterskrapor, såpa, diskmedel, fönstertvätt och terpentin (till vissa fläckar). Speciellt viktigt är det ju att avlägsna fläckar när man flyttar då det inte får finnas några sådana vid en flyttstädning. Är man det minsta osäker på hur man gör då, är det bäst att anlita en städfirma som tar hand om den. Här kan du läsa mer om flyttstädning som du kan få tag på i Norrköping på: https://www.flyttstädningnorrköping.net.

Hemstäd skapar inga pigor

19 nov 2019

Är det någon som minns debatten som föregick införandet av Rut-avdraget? På 90-talet pratade sossarna om att införandet av möjligheten att dra av på inkomstskatten skulle skapa en hel bransch med moderna "pigor" som skulle stå med mössan i handen och niga och tacka för att de får städa rika familjers bostäder. Men så blev det inte. Vissa mönster har i alla fall utkristallierats, så här några år efter införandet av möjlighet till Rut-avdrag av till exempel hemstäd, och andra hushållsnära tjänster. Här berättar vi om vad som har hänt.

Den tydligaste utkristalliseringen har varit att Rut-avdragsgilla tjänster domineras av kvinnor. Det är kvinnor som startar Rut-företag och som utför städtjänster, tvättjänster, trädgårdstjänster och så vidare. Det andra som har varit tydligt är att det är mest kvinnor som anlitar företagen som erbjuder Rut-avdragsgilla tjänster. Det sorgliga är med andra ord att det är de rikare kvinnorna som anlitar de mindre rika kvinnorna att städa hemma hos dem.

Det blev inga pigor men framgångsrika företag

Nu har inkomstklyftorna ökat mest bland alla OECD-länder. OECD betyder Organisation for Economic Cooperation and Development, dit Sverige och 30 andra rika länder är medlemmar. Det är med dessa som man jämför Sveriges tendenser och förändringar med andra liknande länder. Det kommer alltid att finnas rika svenska, så varför inte erbjuda dem det som de efterfrågar? Om de rikare behöver hjälp med sin hemstädning, tvätt, trädgårdsarbete och liknande tjänster, är det ju lika bra att kunna erbjuda detta. Och att de som erbjuder dem, får en chans att tjäna pengar på det som de erbjuder. Det blev inga pigor, men väl en hel städbransch som det har gått bra för. Vi har fått en ny bransch med företagare som betalar skatt och som människor har lättare att anlita med hjälp av möjligheten till Rut-avdraget.

Många städföretag erbjuder mer än hemstäd

Många av städföretagen erbjuder mer än hemstäd. De erbjuder allt från kontorsstäd, flyttstäd, fönstertvätt, storstäd, garagestäd och byggstäd. Detta för att kunna arbeta så brett som möjligt och kunna konkurrera med andra städföretag om jobben. Andra erbjuder ganska breda hushållsnära tjänster, som att hämta barn på dagis eller skola och läsa läxor med barn, ge personlig service till äldre människor eller tvätta åt dem som inte kan tvätta själva. Det finns även de som kan reparera vitvaror, ge service till dem som har svårt att få sitt internet att fungera. På så vis kan man erbjuda väldigt breda tjänster hemma hos folk.

Behöver du hitta byggstädning i Stockholm?

14 nov 2019

Arbetar du med byggen och behöver hitta en städfirma som arbetar med byggstädning i Stockholm? När man väl är färdig med ett bygge av en fastighet, är det sällan som det ser tipp-topp ut på byggarbetsplatsen, eller hur? Oftast är det fullt med bråte, saker som ska slängas, jord som ska schaktas bort, sladdar som inte använts och liknande.

Det är då man bör hitta en städfirma som arbetar med städning av byggarbetsplatser och som kan komma och utföra en sådan på den platsen. Men finns det ens sådana, som endast arbetar med städning av byggarbetsplatser? Jo, det finns faktiskt. Det gäller att man hittar dem.

Googla "byggstädning Stockholm"

Om man inte känner till någon städfirma som erbjuder just byggstädning och inte känner någon som känner till någon sådan städfirma, kan man istället googla "byggstädning Stockholm". Det brukar ju alltid framgå på en hemsida vad det är som man erbjuder. Googles sökmotorer letar då reda på de hemsidor som anger detta och presenterar det när man använder Google. Sedan när man har fått förslag är det bara att ta kontakt, fråga om vad de erbjuder och vad det kostar. Det är ju inte svårare än så.

Kontrollera referenser

Man bör alltid kontrollera referenser av alla som man en gång funderar på att anlita. Referenser säger ju en hel del om hur de arbetar och om deras kunder har blivit nöjda med dem. Kontrollerar man referenser är det sällan som man blir tagen på sängen och råkar ut för otrevliga överraskningar. Vet man att deras övriga kunder har blivit nöjda med dem, så är ju chansen stor att även du, eller ditt företag blir nöjda med städfirman.

Är de miljöcertifierade?

En viktig sak när man kontrollerar ett företag är att kontrollera så att de kan sin sak när det kommer till att återvinna material. Man kan ju inte slänga målarfärg, plåtdelar, elsladdar och kablar hur som helst. Man måste veta hur allt avfall ska sorteras. Många företag som bryr sig om miljön ser till att certifiera sin verksamhet. Man inför då rutiner för sin verksamhet som är i enlighet med olika certifikat som man kan ta. Det finns specifika miljöcertifieringar som anger att ett företag kan allt som har med miljö att göra och som kan återvinna sakerna på rätt sätt, och som har en organisation som genomsyras av ett miljötänkande och att man beaktar miljön i hela verksamheten.

Så hittar du hemstädning i Uppsala

19 okt 2019

Är det så att du råkar bo i Uppsala och behöver anlita en städfirma som erbjuder hemstädning? Då har vi tips och råd om hur du kan hitta en bra och pålitlig städfirma i Uppsala. Det första som man alltid bör ta reda på innan man bestämmer sig, är att få en något så när verklig uppfattning om vad det kommer att kosta. Att fråga om offert är därför en av de sakerna som man bör efterfråga när man väl tar kontakt med någon städfirma som man funderar på att anlita. En annan sak som är bra att tänka på är att alltid efterfråga referenser av städfirman. Har de inga referenser? Då bör man välja någon annan. Har de alldeles nyss startat sitt städföretag, då kan man prova att anlita dem. Ett nystartat städföretag är oftast ivriga att få bra referenser, alltså du som anlitar dem, och gör oftast arbetet så bra att de till sist har bra referenser.

Efterfrågan på hemstädning i Uppsala

Man kan alltid börja med att fråga vänner, grannar, släktingar eller bekanta om de känner till någon bra hemstädningsfirma. Då är ju släktingarna, vännerna eller grannar de slags referenser som du litar på. Att någon som du känner till och litar på, ger referenser betyder oftast bra mycket mer än någon okänd person som ger bra referenser om någon städfirma. Är grannarna nöjda med sin hemstädning, kanske du också blir det. Om släkten eller vännerna är nöjda med hur en städfirma bemöter dem, kanske du också blir lika nöjd. Har du inga släktingar, vänner, grannar eller bekanta som brukar anlita städföretag för sin hemstädning i Uppsala, kan man alltid tillfråga nätet. Googla då "hemstädning Uppsala" för att få tag i någon som erbjuder det. Sedan är et bara att ta kontakt och fråga om deras referenser. Följs sedan upp dem. 

Viktiga kriterier vid val av hemstädning

När man ska titta på de olika städfirmorna som erbjuder hemstädning bör man titta på; städar de noggrant? En del städfirmor tar mycket lite betalt för sin hemstädning. De städfirmorna kan man med fog misstänka att om de tar så lite betalt för sin hemstädning, kanske de tänker att kunden får vad kunden betalar för; betalar man då ett lågt pris, kanske man knappt får städat där hemma. Men om man knappt får hemmet städat på grund av det låga priset, är det väl knappast någon mening med att anlita dem? Därför bör man inte välja ett lågt pris på hemstädningen. Däremot är det viktigare att de har goda referenser och kunder som är nöjda med dem. Här kan du läsa mer om en duktig städfirma som erbjuder hemstädning i Uppsala: https://www.hemstädninguppsala.com.

Så bör en riktig flyttstädning vara

19 sep 2019

Skaffa flyttstädning i Södra Dalarna

Är det dags för en flyttstädning? När det är så att det är dags att lyfta upp bopålarna och flytta, kommer den ovälkomna flyttstädningen som ett tråkig efterhängsen svans. Måste man alltid flyttstäda? Det är ju så jobbigt. Tyvärr, måste man alltid göra det. Många hyresvärdar har otroligt höga krav på en fullödig flyttstädning, annars kan de ta dit en städfirma och ha dig som flyttat, att betala hela städningen på flera tusen kronor. I många överlåtelseavtal, om man köper eller säljer en bostad, skriver man in i avtalet att föregående ägare måste flyttstäda ordentligt innan man lämnar över bostaden. Då är man så illa tvungen att flyttstäda, annars blir det samma konsekvenser som med en missnöjd hyresvärd.

Så noggrant bör man städa

Allt mellan golv och tak, bör egentligen rengöras innan man kan godkänna en flyttstädning. Det innebär att alla fönster ska tvättas tills de skiner. Alla fönsterbrädor ska vara rena, liksom alla element ska rengöras innanför, utanpå och ovan. Alla vitvaror ska tömmas (glöm inte frysen) och rengöras inuti, utanpå och bakom dem. Det innebär att man bör dra fram spisen och rengöra bakom den. Där samlas allt det damm, som man inte kommer åt när man annars städar hemma. I köket ska alla kökskåp rengöras, alla köksluckor, diskbänkar, arbetsbänkar, allt kakel och golvet, givetvis bli rent och fint. I badrummen ska duschen, badkar, handfat och inte minst toalettstolen och toalettringen rengöras ordentligt. Inga fläckar får vara kvar. Glöm heller inte förråd, eventuellt garage, balkong eller altan. Nästa som ska bo i lägenheten, villan eller radhuset brukar vilja att allt är tömt och städat när de ska flytta in.

Anlita städfirma för flyttstädningen

Tycker man att det är för jobbigt att flyttstäda, kan man faktiskt anlita en städfirma som kommer och gör hela flyttstädningen åt en. Och när man själv anlitar och betalar städfirman som kommer och gör hela flyttstädningen åt en, då kan man dra av på Rut-advraget. Det kan man inte, om det är någon annan som anlitar, betalar och ser till att flyttstädningen blir gjord. Det är nackdelen med att till exempel en hyresvärd, eller nästa bostadsägare anlitar städfirman, de kan göra avdrag, men inte du, även om det är du som betalar den. Så varför inte vara proaktiv och själv anlita städfirman och göra Rut-avdraget och få ner priset betydligt? Kriterierna för att få göra ett Rut-advrag på flyttstädningen är bland annat att man ska vara över 18 år, betala för flyttstädningen själv och vara den som drar nytta av den.

Flyttstäda som proffsen!

9 sep 2019

Hur ska en flyttstädning gå till? Känns det som en omöjlig uppgift, kan man faktiskt anlita en städfirma som kommer och utför själva flyttstädningen åt en. Man måste inte vara duktig och göra det själv. Med möjlighet till Rut-avdrag kan man faktiskt få ner priset till en rimlig nivå. De flesta städfirmor tar några tusenlappar för en flyttstädning, inberäknat Rut-avdraget. Att till exempel få en flyttstädning i Uppsala med garanti, gör att du kan lita på att flyttstädningen blir godkänd av hyresvärd eller av nästa som ska flytta in i bostaden. Då städar de tills hyresvärden eller den nya bostadsägaren är nöjd.

Så ska en flyttstädning vara

Det de gör när de flyttstädar, är att se till så alla fönster är helt rena, liksom element, alla golvlister och dörrkarmar, fönsterlister och fönsterkarmar är rena. De torkar rent i garderober (förutsatt att de är tomma).

1. I köket ser de till så att alla vitvaror är rena. Här måste man själv tömma frys och kyl. Annars blir de inte rena och städfirman lämnar det åt dig. På samma sätt är det med hela bostaden; den måste vara tömd för att de ska kunna flyttstäda. Särskilt lätt att glömma är det med förråd, garage och garderober. Därför är det ett tips att börja packa de sakerna som finns där. Då vet man att de är helt tomma så att städfirman kan städa eller sopa rent i förråd och garage.

2. I badrummet ska alla handfat, badkar, duschställ och toastol vara rena och utan fläckar. De rengöra kaklet och golvet, och alla rör. Finns det tvättmaskin och torktumlare i badrummet rengörs även de. Sedan rengörs eventuella fönster, fönsterbrädor och karmar, lister och rör som syns i badrummet. Golvbrunnen rengörs, liksom alla kranar och blandare.

3. I alla rum, rengör de alla golvytor, golvlister och dörrkarmar, alla vägguttag och strömbrytare. Har man balkong torkar de rent där, förutsatt att den är helt tömd. Har man en altan sopar de rent på altanen. Det är också en bra idé att tömma hela trädgården från utemöbler och saker, förutsatt att man kommit överens om att inte lämna kvar något i trädgården.

Var noggrann när du väljer städfirma så att du får tag i den bästa tänkbara. De bör ha egen ansvarsförsäkring, städa miljömedvetet och inte använda starka kemikalier, vara noggranna i sin städning. Många städfirmor tar hand om Rut-avdraget och ser till att det är gjort innan de är klara.

Få bort kalk i toaletten

2 sep 2019

Uppdaterad: 10 september 2020

Kan man få bort kalk i toaletten? Självklart, och det finns dessutom flera olika metoder som kan vara användbara. Vi tänkte lista några av dessa och vi hoppas att du tack vare våra tips kan få en fräsch och ren toalett igen.

Toaletten är förmodligen den yta i huset som behöver allra mest omsorg och som behöver städas mest frekvent. Av naturliga skäl. En ostädad toalett är inte direkt inbjudande, den luktar illa och dessutom så kan den sprida bakterier som leder till att vi blir sjuka. Avföring, smuts och kalkrester är några av de saker som måste städas bort.

Oavsett vilket så är det sällan någon dröm att hugga in på detta nödvändiga projekt och det första tips vi kan ge handlar om att skydda sig. Det vill säga: se alltid till att använda handskar i samband med att du städar toaletten. Gärna så långa och heltäckande som möjligt också.

I övrigt så kan man även säga att en toalettborste är nödvändigt att använda. De flesta av oss använder denna borste dagligen - men hur ofta byter vi den egentligen? Där kan vi definitivt blir bättre. Idag kan man köpa nya borsthuvuden och fortsätta använda samma skaft. Det ger oss mer rymd att återvinna och skapa goda vanor. Tänk även här på att alltid använda handskar i samband med hanteringen.

badrum

Lätt att få bort kalk från toaletten

Nu gällde saken kalk och hur man blir av med det från sin toalett. Det är relativt enkelt och det krävs ingen muskelkraft. Här kommer tre olika tips:

  • Använd WC-Rent. Börja med att spruta ner klosetten med WC-Rent och låt detta dra in i några minuter. Ta därefter toaborsten och gnugga rent; försök att komma så långt ner som möjligt i toastolen. Torka med en tvättsvamp längs med kanterna där en hel del kalk - och annan smuts - brukar sätta sig. Avsluta med att spola och din toalett är ren igen.
  • Köp Coca-Cola. Det här tipset är fantastiskt sett till att A) det är så extremt oväntat att ge och B) det fungerar så himla bra. Coca-Cola är fantastiskt då det kommer till just kalk och avlagringar - men det fungerar även bra i syfte att få bort annan smuts. Så här gör du: ta en flaska Coca-Cola - minst 1.5 liter, gärna två liter - och häll ner i toaletten. Du ska se till att varje liten yta får drycken över sig och häll således med fördel i omgångar. Låt detta dra i några minuter innan du gnuggar rent med toaborsten. Låt dra ytterligare i någon minut innan du spolar. Här får du nog lov att gnugga dig i ögonen (ta av handskarna innan dock) och fundera på vad du egentligen ser: en skinande ren toalett, helt fri från kalk, smuts och andra avlagringar. Att du i samma stund säkerligen börjar fundera på om det verkligen är värt att hälla upp drycken i fråga i ett dricksglas, det är en helt annan fråga.
  • Citronsyra eller ättika. Om du inte vill slösa en massa läsk genom att hälla sådan i toaletten så kan du med fördel använda dig av citronsyra istället. Den är betydligt billigare, men ger lite sämre effekt än de två andra metoder vi gått igenom. Citronsyra är bra för att bli av med kalk, men den är inte lika effektiv mot smuts och avföring. Ett tips är att du fyller citronsyra och vatten i en liten sprayflaska som du har stående vid toaletten och att du gör det till en vana att spraya lite innan du går och lägger dig. Genom detta så slipper du kalkavlagringar och får hela tiden en skinande toalettstol. Detsamma går att göra med Ättika och vatten. Ättika är bra mot alla typer av avlagringar, men i synnerhet så fungerar det mot just kalk. Spraya varje kväll och du kommer att slippa de tuffa avlagringarna av kalk i framtiden. Lycka till!

Så löser man problematik med kalkavlagringar. Det kan emellertid även handla om andra problem vad gäller en toalett. Odör och dålig lukt är ett typiskt exempel på detta. Lyckligtvis så krävs det inga större insatser för att lösa detta. Vill du ha en väldoftande toalett så är vinäger en väldigt bra väg att gå.

Hur ska man då göra? Det första är att skapa en god och sund rutin innebärande att man dagligen häller ner lite vinäger i toaletten innan man går och lägger dig. Detta får sedan dra in över natten - minst en timme är rekommendationen - innan man spolar. Vinäger drar till sig och absorberar bort dålig lukt. Har man riktigt stora problem så kan man lösa detta genom att blanda vinäger med lite bakpulver och därefter hälla detta i cisternen, låta dra i en timme och sedan spola. Det ger effekt direkt.

Bakpulver och vinäger är förövrigt något som du med fördel kan använda även i övrigt. Badrum kan komma att lukta även från andra ställen än toaletten. Det kan lukta illa från handfatet, från avloppet eller från exempelvis tvättkorgen. Att placera ut en liten skål med bakpulver - som man byter någon gång i månaden - gör susen. Detsamma kan sägas om vitvinsvinäger. Doppa en trasa i det och torka sedan av kakel, toalett och handfat. Det drar åt sig all odör och dålig lukt. Man behöver definitivt inte tända en massa doftljus för att få ett väldoftande badrum. Det räcker med vinäger eller bakpulver.

Summa summarum: som med allt så handlar det i grund och botten om att skapa goda vanor och om att vara beredd att ta tjuren vid hornen. Du vet att din toalett kommer att bli smutsig, du vet att kalkavlagringar kommer att synas och du vet att viss odör kommer att kännas. Ändå väntar du till sista minuten med att agera? Genom att förebygga och agera mer preventivt så får man en enklare resa mot en fräschare toalett. Använd våra tips mer regelbundet och du kommer att slippa de stora besvären i framtiden. Vi ska även tillägga att det kan vara en god idé att unna sig hjälpen av en städfirma. Är din toalett extremt hårt smutsad så kan du - med rut-avdraget - anlita en städfirma initialt och därefter ge dig själv en bra grund att jobba vidare från. Lycka till!

Vill du ha hemstädning i Upplands Väsby?

28 aug 2019

Behöver du skaffa hemstädning i Upplands Väsby? Är man en barnfamilj, eller ett par, singel eller äldre som behöver en städfirma som kommer och städar ens hem, är det viktigt att få tag i en pålitlig städfirma. Man öppnar ju sitt hem för någon som man oftast inte känner när man anlitar en städfirma. Av den anledningen är det ju viktigt att de människorna som kommer hem till en och städar varje vecka, eller varje månad, är pålitliga och ordentliga människor. Ingen vill få inbrott eller sina hemligheter (om man har sådana) spridda till okända människor. Så vad är viktigt när man letar efter en städfirma som man kan anlita? Här kommer vi med några tips på vad man bör se upp med och tänka på innan man bestämmer sig.

  • Sekretess

De saker som man har, vill man säkert skydda så långt det går. Innan man bestämmer sig för att anlita en städfirma bör städfirman skriva på ett avtal om att skydda alla de uppgifter som de får när det kommer hem till dig. Skulle något försvinna medan de är hos dig och städar, bör du veta att städfirman hålls ansvarig om något skulle hända. Ofta när det är en medveten städfirma brukar de alltid ha en egen ansvarsförsäkring som täcker något som kan uppstå när de städar hemma hos sina kunder.

  • Noggrannhet

De bör vara noggranna när de städar. Den som har varit med om att det knappt blir städat när de väl städar, vet att man som kund kan bli riktigt besviken när man förväntar sig ett städat hem, och så har städarna knappt städat. Det är trots allt en konst att kunna städa. Se efter damm, och avlägsna det. Ta bort smutsfläckar. Vara noggranna när man dammsugar och moppar golv och ser till att det är städat när de är klara.

  • Redskap

De bör använda effektiva städredskap när de städar, så att inte städningen tar dubbelt så lång tid, när de väl städar. Här handlar det om rätta rengöringsmedel, trasor som är ändamålsenliga, dammsugare, golvmopp och fönsterskrapor om de ska tvätta fönster.

  • Miljövänliga medel

Vi bör alla värna om miljön alltmer. Häller man i starka rengöringsmedel med starka kemikalier, förstör vi våra vattendrag då allt åker ut med avloppet och stannar kvar i naturen i värsta fall. Därför bör alla städfirmor enbart använda sig av miljövänliga rengöringsmedel, såsom grön såpa från Grumme.

  • Servicekänsla

Som kund önskar man att städarna lyssnar på de egna önskemålen. Det är inte roligt att öppna sitt hem för någon som inte lyssnar, eller bryr sig om vad det är som man själv tycker är viktigt.

Här kan du läsa mer om hur du får tag i bra hemstädning i Upplands Väsbygenom att klicka på länken.

 

Kan man städa byggplatser?

28 jul 2019

Tänk dig att du jobbar som hantverkare på en byggarbetsplats. Du och dina kolleger är så inne i ert arbete och är utsatta för sådan tidspress att ni inte hinner tänka på annat än att arbeta intensivt i flera veckor. Efter ett tag, ligger det stumpar av kablar, delar av träplankor, lister, plastförpackningar, skruvar som ligger på betonggolvet och sladdar överallt. När det sedan är dags för inredarna som ska arbeta med väggar och golv inne i de blivande bostäderna är det väldigt skräpigt överallt. Det är då som man behöver en byggstädning. Arbetar man i Norrtäljetrakten kan man alltså behöva en byggstädning i Norrtälje.

Hitta städfirma för byggstädning i Norrtälje

Nu är det inte alla städfirmor som erbjuder byggstädning i Norrtälje, men några gör det. Om man inte känner till någon som gör det redan nu, kan man googla "byggstädning Norrtälje" så att man får kontaktuppgifter till några som gör det. Sedan är det bara att ta kontakt och fråga om offert och referenser. Redan i dett skede är det ingen idé att ta kontakt med en städfirma som tar under 100-150 kronor i timmen. Det är nämligen inte någon seriös städfirma och det är risk att du antingen inte får det städat alls för det låga priset, eller så anlitar de städare som knappt får något betalt alls. Då är det stor risk att de finns idag men är borta i morgon. Så undvika sådana städfirmor som inte verkar seriösa. Som arbetsgivare eller uppdragsgivare är det ingen bra sak att anlita företag som själva inte verkar vara seriösa, eller som fuskar sig till en massa saker. Som att inte betala skatter och arbetsgivaravgifter, eller pension eller sjuklöner för sina anställda.

Vikten av en städad arbetsplats

För alla som jobbar är det viktigt att ha en så städad arbetsplats som möjligt. Det är både för att kunna hitta rätt och för säkerheten. På en byggarbetsplats använder man redsskap som kan innebära skador på människor om de hanteras på fel sätt. Då är det viktigt att det är städat där så att man inte i misstag hanterar någon del i bygget på fel sätt. Det är också viktigt att ha en byggarbetsplats som har ett system för avfall och kunna anlita en städfirma som på rätt sätt kan ta hand om avfall och skräp. Har man kemikalier och annat miljöfarligt avfall bör städfirman kunna ta hand om det på rätt sätt.

Då bör man städa med en sopmaskin

16 jul 2019

När man ska sopa bör man använda en sopmaskin för att det ska bli riktigt rent. Tyvärr kan man endast använda sopmaskinen till rengöring av golv, även om man kanske skulle önska sig rena fönster, avdammning av kristallkronan i vardagsrummet eller att diskberget på diskbänken skulle försvinna. Har man ungdomar hemma som inte kan läsa uppmaningar som man kan sätta fast på en diskmaskin antingen att disken bör "plockas i" eller "plockas ur" så kan man önska sig en sopmaskin som gjorde dylika tjänster åt en där hemma. Men än så länge finns det inte sådana sopmaskiner på marknaden. Kanske någon gång att dylika sopmaksiner kommer i framtiden, vem vet?

En sopmaskin till stora ytor

En sopmaskin går knappast att använda för hemmets egna städning. Den bör man använda i professionella sammanhang, och endast när man har stora ytor som man ska rengöra. En sopmaskin har olika storlekar, allt från de små som man endast går bakom och styr med ett handtag, till stora sopmaskiner som man använder till gator och torg. Då sitter man i en liten hytt och kör på vägarna, till andra bilisters förtret som inte kan köra om sopmaskinen för att den kör för långsamt. Det är då man blir populär på stadens gator.

En sopmaskin som både suger och rengör

De allra flesta sopmaskiner som man använder i de flesta professionella sammanhang är sådana som både suger in damm och smuts – och som rengör med stora sopborstar runt, runt på stället, tills man har förflyttat sopmaskinen till en annan plats. Flyttar man inte sopmaskinen blir det endast rent på ett och samma ställe. Att bara rengöra på en enda fläck brukar inte vara populärt bland dem som kanske har anlitat en för att rengöra hela lokaler, lagerlokaler, hallar eller stora butiker. Då är det viktigt att man går i alla gångar där kunderna rör sig för att det ska vara rent under kundernas smutsiga skor. En smutsig affär lockar inte många kunder till sig, inte om man är den seriösa sorten som vill få fart på försäljningen och som vill ha många pengar i sin skattkista.

Hyra sopmaskin eller köpa?

Den som inte vill äga en dyr sopmaskin (för de är ganska kostsamma) br hyra sin sopmaskin. Då får man oftast service på sin sopmaskin. Så snart det har hänt något med den, och den behöver servas, kan man ringa ett servicenummer så kommer det en liten service-människa som kan tekniken på sopmaskinerna och kan rätta till felet på sopmaskinen. Klicka på denna länk för mer läsning om sopmaskiner.

← Äldre inlägg