Vanliga frågor om en badrumsrenovering

Det finns – och funnits under en längre tid – en ganska stor rådande trend i Sverige och detta i form av olika renoveringar. Det här är något som till stor del förklaras av att dessa renoveringar blivit billigare än vad de tidigare var och här detta kan man till stor del spåra till den generösa skattesubvention som är möjligt att använda. Tack vare rot-avdraget så har fler privatpersoner i Sverige, helt enkelt, ansett sig ha råd att renovera, att bygga ut och att genomföra nybyggnationer och anlita professionella yrkesmän för uppdragen.

Gott så, men man ska heller inte underskatta den roll som olika medier haft i denna trend om renoveringar. Det finns idag massor av tidningar, magasin, bloggar och tv-program som på olika sätt ger tips, inspiration och visar på hur man ska renovera på bästa sätt. Förenklat kan man säga att dessa exempelvis tv-program får folk att öppna ögonen och att rot-avdraget får dem att öppna plånboken.

Det finns framförallt ett rum i varje boende som visat sig vara särskilt tilltalande och det är också detta som vi ska belysa lite här. Det handlar om badrummet och en badrumsrenovering och där vi tänkte ställa några vanliga frågor och svara på dessa så gott vi kan. Vi håller oss här till en badrumsrenovering i den stad där en sådan berör flest människor: Stockholm.

Hur mycket kostar en badrumsrenovering i Stockholm?

Priset för en badrumsrenovering är egentligen omöjligt att säga exakt då det varierar så kraftigt och beror på vilket material som väljs, vilken firma man anlitar, vilken storlek rummet i fråga har samt om man är berättigad att använda ovan nämnda rot-avdrag. Mellan tummen och pekfingret dock – räkna med kring 80.000 kronor.

Ska jag tänka på något särskilt vid min badrumsrenovering?

Ja, och det är att försöka att anlita en firma snarare än flera stycken. Det kan vara frestande att välja en billig elektriker, en billig rörmokare, en billig plattsättare och en billig snickare från olika firmor. Det är dock något du förlorar på i längden. Din badrumsrenovering kommer att ta längre tid, den kommer att bli slarvigare och du kommer i slutändan säkerligen att betala mer. Vid en badrumsrenovering ska du hitta ett företag som jobbar enligt totalentreprenad. Det tjänar du på i längden.

Vilken stil är het vid en badrumsrenovering?

Gällande stil och smak så finns det inga mallar utan här måste man själv bestämma. Företag i Stockholm som jobbar med badrumsrenoveringar kan ordna det mesta och tillfredsställa de flesta smaker som finns. Dock – som ett litet tips: vill du tjäna pengar vid en framtida försäljning så bör du kanske sikta på att hålla sitt badrum så klassiskt som möjligt. Ljust, fräscht och med olika lösningar i kakel fungerar i alla lägen och tilltalar många spekulanter.

5 Jul 2017