Vad är en visningsstädning för något?

Tänk att det finns olika slags städningar. Det finns flyttstädningar, veckostädningar, storstädningar och visningsstädningar. En visningsstädning innebär att du får hela bostaden riktigt städad så att den är snygg, ren och städad. Då ska bostaden vara så snygg att alla gillar den. Det som är viktigt, både när man tar bilder på den och sätter upp den i olika annonser för bostäder som är till salu, och när man visar upp bostaden för försäljning.

Knepet som får din bostad såld

Det som är viktigt både när du ska visa upp bostaden i annonserna och sedan när besökare ska komma och titta på den, är att de som ser den, ska kunna tänka sig själva bo i bostaden. Därför måste du städa bort alla personliga saker som påminner om att det är du som bor där. En inredare till exempel ser till att det inte finns personliga och privata fotografier, eller saker som visar på att det bor en annan familj där. Sedan ska det i stället finnas ganska neutrala saker, som de flesta kan tycka om; ljus i neutrala färger, fruktfat och gröna växter som skapar en hemtrevlig atmosfär. Det bör heller inte vara möblerat med udda möbler eller personliga prydnadssaker. Helst ska allt som sticker ut, tas bort. Har du byddhafigurer som du gillar, kan du ta bort dem så att de inte avskräcker från att vilja flytta in. Har du ormar eller spindlar i ett terrarium kan du placera terrariet så att det inte syns för de som besöker bostaden. Sådant kan också avskräcka folk från att vilja flytta in i bostaden.

Det kan en visningsstädning bidra till

Om du ser att du har några slitna tapeter, golv eller något annat som inte är så snyggt, kan det vara en bra idé att renovera de slitna ytorna. Till exempel kan man slipa om trägolv så att de ser som nya ut. Eller så kan man måla om en vägg som ser sliten ut. Huvudsaken är att de som vill köpa bostaden inte ser slitna ytor,  utan ser en ny och fräsch vägg. Kom bara ihåg att måla i en så neutral färg som du bara kan; vitt, beige eller grått är alla neutrala färger som passar de flesta smaker. Det är ingen idé att satsa på en personlig färg som starkt gul, rosa eller turkos färg, då man inte är säker på om alla verkligen gillar de färgerna på väggar. Här kan du läsa om en städfirma som utför visningsstädningar i Stockholm.

20 Dec 2018