Testa flera städfirmor innan du skriver kontrakt om städning

Stockholmaren lever ett hektiskt liv. Det är svårt att undvika att dras med i det höga tempo som storstaden och dess invånare håller. För den som är född eller har bott länge i Stockholm är det inget man tänker på, men kommer man från en plats där livet rullat på i ett mer makligt tempo är det lätt att man blir lite stressad. Många som får barn har svårt att få vardagen att gå ihop, med arbete, hämtning och lämning på dagis, handling, matlagning och städning. Särskilt det sistnämnda är något som vanligen får stryka på foten, för att man helt enkelt känner sig färdig för tippen när man fått barnen i säng och hellre kopplar av med lite netflix eller bara kraschar i säng.

Ett smutsigt hem är inte bra

Börjar man slarva med städningen kan det vara svårt att komma på rätt köl igen, och risken är stor att man aldrig hinner göra ordentligt rent. Detta är inte bra, och det finns flera orsaker till det. Förutom att man lir matt, trött och nedstämd av att bo i ett smutsigt och stökigt hem, så är det inte bra för hälsan. Barnen kan utveckla allergier och blir lättare sjuka, något som även kan drabba vuxna. Dessutom sliter smuts på bostaden och prylarna; på golven, fönstren, på hemelektroniken, på tavlorna, på rör och avlopp.

Därför är det många i Stockholm som väljer att ta hjälp med städningen. Det finns över tusen städfirmor i Stockholm och de flesta av dessa erbjuder regelbunden städning till fasta priser. Att det finns så många företag gör så klart att de tär lätt att hitta en städfirma, men det kan vara svårare att välja ut ett företag.

Välj städfirma med omsorg

Vårt tips är därför att testa flera olika städfirmor innan du skriver på ett längre kontrakt med en städfirma om hemstädning. Du får då möjlighet att inte bara bedöma själva städningen, hur rent det blir, utan även pris, bemötande samt hur trygg och seriös firman känns.

Det finns mycket man kan kolla upp på nätet om de firmor man anlitar, till exempel om de har rätt tillstånd, hur länge de har verkat i branschen, om de har några anmärkningar eller nyligen varit på obestånd (nära konkurs) och så vidare. Det är viktigt att det verkligen känns tryggt och bra, att skriva kontrakt med någon man inte riktigt litar på, som dessutom kommer att ha nycklar till ens hem, känns såklart väldigt otrevligt.

Prova många städfirmor

Vi tycker att du bör testa åtminstone fem olika städfirmor i Stockholm och jämföra hur de utför sin städning. Du kommer att märka flera skillnader i hur företaget behandlar sina anställda, hur du själv blir bemött, vad de prioriterar i städningen och hur de respekterar dia önskemål angående städningen. Du kanske vill att fokus läggs i köket eller i badrummet och att det är viktigare att det blir helt rent där än att till exempel hallen blir i topptrim. Dessa önskemål ska en bra städfirma kunna respektera och städa i enlighet med.

Bind inte upp dig

När du hittat en städfirma som du tror att du kommer att kunna trivas med, testa några fler gånger med dem, och om de fortsätter att leverera bra städning och verkar lätta att kommunicera med, skriv ett tillsvidarekontrakt. Du bör alltid ha möjligheten att säga upp städningen om du inte är nöjd eller bara känner att du inte behöver hjälpen längre.

Betalning ska alltid ske i efterskott och vanligen en gång i månaden. Regelbunden hemstädning en gång i veckan kostar sällan mer än ett par tre tusen i månaden, så är priset mycket dyrare kan du nog hitta en bättre firma. Här kan du läsa mer om hur du kan beställa städning i Stockholm på: stockholmstädning.se.

10 Oct 2018