Ta hjälp med din fönsterputs i Stockholm

Det finns en del områden där det inte spelar någon roll hur mycket man anstränger sig; resultatet av mödan, tiden och besväret man lagt ner blir ändå sällan tillfredsställande. Ett typisk exempel på ett sådant område är fönsterputs och just detta ska vi titta lite närmare på här. För att förklara varför just en fönsterputs sällan ger ett gott resultat så kan vi säga att du bor i en lägenhet i centrala Stockholm; en lägenhet ganska högt belägen i fastigheten. Här kommer några anledningar till varför du misslyckas med din fönsterputs:

  • Du gör fel: Den självklara förklaringen är att du putsar fönster på fel sätt (du använder för lite vatten, du arbetar för långsamt, du drar rakan lite huller om buller snarare än att arbeta metodiskt med den och du använder sig av fuktiga handdukar då du torkar av den). Dessutom så kanske du genomför din fönsterputs under fel dag och där solen skiner; något som gör att ditt nyputsade fönster blir fyllt av små vita streck.
  • Du använder fel verktyg: du har kanske en gammal raka som du brukar använda då du torkar av badrumsgolvet. Du har, som sagt, fuktiga handdukar att torka rakan med. Du kanske har vanligt rengöringsmedel istället för en specifik och ändåmålsenlig fönsterputs.
  • Du är rädd: Något som inte är så konstigt. Befinner du dig högt upp i en fastighet i centrala Stockholm så vill du ogärna hänga ut genom det öppna fönstret. På grund av rädslan så slarvar du och då du dessutom saknar nödvändig säkerhetsutrustning så blir din fönsterputs bristfällig.

Frågan vi ställer oss här är följande: varför utsätter du dig för allt detta? Det finns definitivt ett värde i att inse sina begränsningar, svälja stoltheten och anlita professionell hjälp med fönsterputs. I synnerhet idag då tjänsten i fråga räknas som en hushållsnära tjänst och där du således kan använda dig av ditt rut-avdrag för att få kliniskt rena fönster. Konkret så innebär det att du drar av halva arbetskostnaden för den städfirma i Stockholm som du anlitar (med ett årligt tak om 25.000 kronor) och där beloppet ofta är draget direkt på fakturan.

Skulle du ändå tycka att priset är för högt så kan du i Stockholm dra fördel av den rådande konkurrensen mellan städföretagen. Kontakta några stycken, ta in offerter och ställ dessa mot varandra varpå du, helt enkelt, väljer den städfirma som ger dig bäst pris. Här kan du även förhandla lite.

Vi skulle säga att detta är den bästa lösningen. Visst; det kan finnas ett värde i att göra saker och ting på egen hand – ekonomiskt värde, naturligtvis, men även ett mentalt sådant. Här ska man dock se till vilka svårigheter och risker som finns i att putsa fönster i centrala Stockholm. Kom även ihåg att riskerna involverar tredje person. Vad händer om du tappar något från ditt öppna fönster och någon person nedanför råkar få föremålet i huvudet? Baserat på allt detta: ta hjälp med in fönsterputs, det tjänar du på i längden.

Läs mer här: www.fönsterputsistockholm.nu.

7 Jan 2017