Ska du flytta? Anlita proffsen på städningen!

Det är höst och skolstarter börjar, liksom alla som är antagna till olika utbildningar. Storstäder som Uppsala, Stockholm, Göteborg, Lund och inte minst Örebro fylls med nya studenter som flyttar in till de städerna. Man märker det inte minst då städernas caféer fylls med studenter bland annat. De studentstäderna brukar kännetecknas av studenter som fyller gator och torg, sitter på bibliotek. Andra som arbetar kanske börjar nya jobb så här på början av hösten. Flyttbilarna blir snabbt uppbokade.

Se till att boka flyttbil eller flyttfirma

Flyttlassen börjar gå i början och mitten av augusti. Är det så att även du ska flytta? Då är det dags att boka flyttbil, eller anlita en flyttfirma. Det är oftast många fler som ska flytta samtidigt; antingen i början eller slutet av månaden. Då kan det vara bra att boka flyttbilen, eller flyttfirman så snart man bara kan, så att man vet att man kan få flytta just det datum som man önskar. Sedan är det bara att ge sig på det som ska med i flytten. Ska du ha med dig allt? Eller behöver du slänga, sälja eller magasinera de saker du inte vill ha? Vissa slänger allt sitt möblemang och köper helt nya möbler när de flyttar in i ett nytt hus.

Fördelar med att anlita en flyttfirma

Tjänsterna som är avdragsgilla har i år utökats till att gälla hela flyttjänsten, om man så önskar. Man får dra av hälften av priset, eller om man har använt sig av avdragsrätten för Rut-tjänsterna redan i år, får man dra av som mest 30 procent av arbetskostnaden och som mest 25.000 kronor per år och per person. Märk väl, om ni är två, får båda dra av på skatten med Rut-avdraget. Det sänker priset ytterligare. Det gör att priset inte är något hinder längre för privatpersoner att anvädna sig av fler tjänster när man ska flytta.

Låt flyttfirman ta hand om allt med flytten

Här ser vi egentligen inga andra nackdelar med att anlita en flyttfirma som tar hand om allt som har med flytten att göra. De kan till och med packa allt åt dig, om du så önskar. Då är det viktigt att du själv har gått igenom allt innan de kommer och packar då de packar precis allt som du har. De kan ju inte veta vad du vill ha med och inte vill ha med. Dessutom kan du ofta anlita samma företag som tar hand om flyttstädningen i Örebro. Bra, eller hur?

12 Aug 2018