Så tar du hjälp för att få ett fräscht badrum

Drömmer du om ett helkaklat badrum, ny fräsch klinker eller vill du riva duschhörnan och sätta in nytt badkar, handfat och toalettstol? Du är inte ensam! Många i Sverige värderar badrummet högt, särskilt när de ska köpa en ny bostad.

Så går du i försäljningstankar är kanske badrumsrenovering värt i alla fall en ordentlig funderare.

Det går naturligtvis att bygga om ett badrum själv om du är händig. Men kom ihåg att just badrum är de rum som är svårast att lyckas med. Eller lättast att misslyckas med, beroende på hur du vill se det. I badrummet måste lutningen på golvet bli rätt. Det är inte det enklaste att få till om du är ovan. Slarva går bara inte! Då får du vatten som rinner från duschen ut mot väggarna och toadörrens golvlist. Gissa om stillastående vatten dag efter dag påvekar väggar och tröskeln? Fixar du inte rätt lutning måste du helt enkelt göra om golvet. Det är inte kul av riva upp kakelplattor eller klinker.

Professionella hantverkare vet vad som krävs för att göra en regelrätt badrumsrenovering. Här får du hjälp med rådgivning. Om möjligheterna att bygga om, materialfrågor, lösningar och annat som du annars kan gå och oroa dig för. Om du ändå är rädd att kostnaden för hantverkare ska bli dyr. Tänk på hur skönt det kommer att vara den dagen du själv blir nervös över dålig doft. Mögel? Nämen du vet ju - ditt badrum är fackmässigt gjort. Det kommer förhoppningsvis visa sig att doften försvinner när du spolar rent i golvbrunnen eller skurar din toalettstol.

Ett certifikat betyder mycket

Seriösa byggfirmor lämnar också garanti på sitt jobb. Skulle ditt badrum visa sig inte hålla måttet, kakelplattornas fogar kanske börjar lossna, då har du rätt att få det åtgärdat av samma firma utan extra kostnad. Det ska vara garanti på badrummet!

Se till att de hantverkare du anlitar för att bygga om ditt badrum är certifierade hantverkare och att certifikatet gäller just badrumsrenovering. Certifierade hantverkare brukar kosta mera, men å andra sidan är deras certifikat en garanti för att du kan få ut på försäkringen om något trots allt skulle gå fel. Det är viktigt att kunna berätta att en fackman gjort renoveringen om du hamnar i en diskussion med ditt försäkringsbolag.

Tänk på att om du bor i lägenhet kan du bli skadeståndsskyldig mot andra boenden om ditt badrum skulle börja läcka vatten så att du orsakar en vattenskada.

29 Apr 2016