Så städar du badrummet vid en flyttstädning

Ska du flytta? I så fall har du en hel del praktiska frågor som du behöver lösa. Den viktigaste är ju vart du ska flytta. Den kan vara den svåraste nöten att knäcka. Ska du flytta till något större, mindre, nyare eller till ett hus som du behöver renovera innan inflytt? Du bör packa innan du flyttar, så att du får med dig allt det som du vill ha med när du flyttar. När du har packat allt, återstår den viktiga flyttstädningen i Uppsala. Vet du hur man göra? Har du gort det förut? Om du har gjort det förut, då vet du åstminstone på ett ungefär hur du borde göra. Om inte kommer här en checklista, som du enkelt kan bocka av vartefter som du gör dem.

Så städar du badrummet

Om du inte är van vid att städa badrum, så finns det vissa saker som alltid bör rengöras och det är toastol och handfat. Därför börjar vi med dem. Så här gör du.

Toastolen och toaringen

Börja med att lyfta på toaringen. Ta av den ur toastolen och placera den i duschen. Spraya på med rengöringsmedel på hela toaringen. Häll rengöringsmedel i toastolen. Låt verka. Spraya också runt på själva stolen. Låt det verka medan du rengör toaringen i duschen. Ta en mjuk svamp och torka med rengöringsmedel hela toastolen. Duscha den sedan ren. Ta den mjuka svampen och rengör hela toastolen och under den. Torka sedan rent med en trasa. Ta en toaborste och rengör inne i själva toastolen, spola när du är klar. Lägg tillbaka toaringen.

Handfat

Börja med att spraya på med rengöringsmedel på handfatet och blandaren. Ta en annan mjuk svamp och torka rent på hela handfatet. Gnugga särskilt kring blandaren där det lätt blir smutsigt. Torka sedan med en annan trasa än den du använde till toaletten, till handfatet. 

Badkar och dusch

Spraya på både badkaret och väggarna och golvet i duschen. Ta med samma mjuka svamp som du rengjorde handfatet och rengör badkarets kanter, i själva badkaret och särskilt kring avloppet. Duscha hela badkaret när du är klar. Ta samma mjuka svamp som till handfat och badkar och rengör duschens väggar och golv, samt duschmunstycket. Var särskilt noggrann att rengöra i skarvarna, i hörn och kring blandaren. Det får inte finnas några missfärgningar eller fläckar kvar. Rengör allt tills det är helt rent.

Kaklet på väggar

Spraya gärna med rengöringsmedel på kaklet innan du tar samma mjuka svamp som du har rengjort handfat, badkar och dusch. Rengör varje kakelplatta skilt för sig. Har du smuts mellan kakelplattorna, i fogen, kan du ta en mjuk tandborste och rengöra särskilt mellan kakelplattorna.

Klinkern och golvbrunnen

Sedan tar du alla rör i badrummet. Rengör dem med en trasa och rengöringsmedel. När du är klar med dem, kan du sedan ta bort hårfångaren och den inre delen ur golvbrunnen. Rengör den och duscha själva golvbrunnen. Ta en diskborste och rengör hela golvbrunnen. Lägg tillbaka den inre delen av golvbrunnen och hårfångaren.Till sist bör du rengöra klinkern på golvet, med rengöringsmedel. Spruta på med medlet först på golvet. Sedan kan du ta en golvmopp och moppa det. Efter det är du klar.

21 Aug 2018