Så städar du badrummet effektivt

Är det tråkigt att städa badrum? Många vet inte hur man städar ett av de mest använda rummen i bostaden. Att hålla badrum rent är väldigt viktigt för att inte sprida sjukdomar mellan familjemedlemmarna, eller deras gäster. Råder det magsjuka i familjen är det mycket viktigt att hålla rent. Klorin är det enda som tar bort magsjukebakterier. Den som är magsjuk bör rengöra den egna toaletten efter varje toabesök för att inte smitta andra som använder samma toalett. Även om du inte är magsjuk bör du rengöra den efter varje gång som du har besökt den, om du inte har toarent som kan spola rent automatiskt varje gång du spolar.

Toastolen

Det brukar vara lättast att börja med toastolen när man rengör badrummet. Den brukar nämligen bli smutsigast. Häll först medel i toastolen. Låt verka några minuter. Spraya på rengöringsmedel på toalocket, på sitsen och framför allt UNDER toasitsen. Torka sedan den ren. Se till att torka bakom toaringen. Där brukar det ofta samlas smuts. När medlet i själva toastolen har fått verka några minuter är det dags att ta några tag med toaborsten för bästa resultat.

städa badrum

Handfatet

Efter att ha rengjort toastolen ordentligt är det dags resten av badrummet. När det är dags att rengöra handfatet är det en bra idé att spraya på rengöringsmedel i handfatet innan du rengör det med en trasa. Ta bort allt som finns på handfatet och torka bort all smuts på kring avloppet i handfatet.

Spegeln

Spraya på lite fönsterrengöring och tvätta spegeln vid handfatet med en mjuk svamp. Torka sedan spegeln med en fönsterraka. 

Badkar / duschställ

Spraya badkaret, eller duschstället med rengöringsmedel, låt stå några minuter innan du rengör duschkranen med en mjuk svamp, torka efteråt med en fuktig trasa. Har du ett badkar, spraya på rengöringsmedel i hela badkaret, innan du rengör med svampen och torka sedan efteråt med en trasa.

Avloppet

Rengör också avloppet. Ta bort alla hårstrån som kan ha samlats i avloppet. Töm hela brunnen. Det är viktigt för att inte få stopp i avloppet. Ta ur hela silen i avloppet. Rengör den och duscha i avloppet. Det kommer att lukta väldigt illa om du inte lägger tillbaka silen. Avloppet är innehåller ett vattenlås som gör att det inte luktar från avloppet. När du har rengjort toastolen, handfatet och badkaret, eller duschstället och spegeln är det dags för att torka av kaklet runt duschstället, eller badkaret. Torka med en fuktig trasa och rengöringsmedel. Torka till sist golvet med en fuktig mopp och rengöringsmedel. Släng sopor och titta på ett rent badrum. Lycka till!

Om du inte gillar att städa hemma, kan du anlita någon som gillar det. Här kan du läsa mer om hemstädning i Täby.

 

26 Jan 2018