Så slipper du bli lurad av en slarvig städfirma

Det ska sägas direkt. Att de flesta städfirmor arbetar professionellt och noggrant för att göra ett så bra arbete som möjligt. Många, kanske till och med de flesta kunder som anlitar ett städföretag med yrkeskunnig personal inom städbranschen blir nöjda med den städtjänst de köper. Men i alla branscher finns det också rötägg. Tyvärr också bland städföretagen i Stockholm.

Du som söker en pålitlig städfirma i Stockholm vill så klart slippa att bli lurad av de slarviga städfirmor som har etablerat sig i huvudstaden. Det är inte så lätt att veta vilka firmor som är bra och vilka som är dåliga enbart genom att titta på deras hemsidor. På de egna sajterna berättar förstås alla att de är duktiga. Men du kan själv enkelt göra några saker för att slippa bli blåst av ett städföretag.

 

  1. Använd ditt eget kontaktnät. Fråga vänner och bekanta vilka städföretag de har bra erfarenheter av. Om de kan rekommendera en pålitlig städfirma i Stockholm så har du själv förstås större möjlighet att bli nöjd.
    När du frågar människor du själv känner efter ett vettigt städföretag så kommer du troligen också få höra exempel på firmor som varit mindre bra, eller rent ut sagt dåliga, om dina bekanta nu har negativa erfarenheter från Stockholms städfirmor. Dåliga exempel är också bra kunskap att ha med sig för dig som söker en pålitlig städfirma.
  2. Kolla referenser. Bland byggföretag är det vanligt att visa exempel på stora viktiga kunder som man samarbetar med. Det har också blivit vanligare bland städfirmor. Det är ett bra sätt för städfirman att visa att man har andra kunder som är beredda att kopplas ihop med städföretaget, ett sätt att visa upp bra referenser på sin hemsida. Men det är inte alltid så att den städfirman som har den bästa sajten är det företag som är bäst i branschen. Alla städfirmor i Stockholm har tyvärr inte hemsidor som motsvarar deras kapacitet när det gäller kärnverksamheten.
  3. Sök på nätet. Om du lägger lite tid på att googla städfirmornas namn kan du ibland hitta intressant information. Att en eller ett par kunder är missnöjda med ett städföretag säger kanske inte så mycket. Det finns knepiga kunder i Stockholm som kanske aldrig kan bli nöjda när de köper städning. Men skulle du upptäcka att många kunder har skrivit om negativa erfarenheter från en och samma städfirma så kan det vara en varningssignal att ta på allvar.
  4. Personlig kontakt. Att bara boka en städfirma via nätet och aldrig ha någon personlig kontakt kan vara vanskligt. Ring upp städfirman om du känner dig osäker eller besök företaget ifall du ska beställa ett stort jobb. Genom att prata med en annan person öga mot öga har du själv större möjlighet att i alla fall få en magkänsla för om firman är seriös eller inte. Visst du kan alltid känna fel. Magkänslan kan luras. Men den är i alla fall ett sätt på väg mot att hitta en pålitlig städfirma.
  5. Kolla kontraktet! Vilken firma du än anlitar är det viktigt att du har förstått vad er överenskommelse är. Du ska veta vad du betalar för. Kolla vad som ingår i priset. Vad gäller när du kommer till nöjd-garanti alltså har du rätt att få delar av städningen förbättrad ifall du blir missnöjd?
20 Jan 2017