Så nöjda är nackaborna med sina städfirmor

Det är egentligen inget snack om saken. För en firma som sysslar med hemstädning är ryktet mycket viktigt. Inte sällan är det just det som avgör ifall en firma lyckas vara kvar i konkurrensen – eller om man helt enkelt får det svårt att hitta uppdrag. Nacka i sig är inte särskilt stort, och bara där finns en rad olika firmor för hemstädning att välja mellan. Vi har tittat på kundomdömen för att se hur nöjda nackaborna egentligen är med sina städfirmor. Inga företagsnamn kommer att nämnas, eftersom syftet enbart är undersökande. 

Den första firman

Den första firman vi tittar på, som är verksamma i Nacka, har många goda rekommendationer av sina kunder. Närmare bestämt har de 4 av 5 och det är således en stor majoritet som ger dem godkänt eller mer. Dock verkar det finnas en del kunder som har varit missnöjda med firmans insatser. En användare på recensionsplattformen vi tittar på skriver till exempel att de tar ut ”hutlösa avgifter” utan att på förhand informerat om detta. En annan skriver att städningen är tveksam och att det varit strul i kommunikationen. 

Med det sagt är de flesta kommentarer positiva. Firman sysslar även med flyttstädning, och många av de negativa kommentarerna syftar just på den tjänsten. Boende i Nacka verkar dock överlag vara nöjda med sin hemstädning från den här aktören. 

Den andra firman 

Den andra firman för hemstädning i Nacka har ännu bättre betyg än den första (4,4 av 5 jämfört med 4,0 av 5). Här får man leta ganska länge för att hitta en en negativ kommentar om firman. En som ger tre stjärnor tycker att det visserligen blev rent och snyggt, men att det var lite strul och att priset var lite för högt. En annan klagar på fönsterputsningen som var lite ”slarvig i hörnen”. 

I övrigt är det idel goda kommentarer om det här bolaget. De flesta berömmer firman för ett gott bemötande och ett lika gott utförande. 

Den tredje firman

Den tredje firman som sysslar med hemstädning i Nacka, och som vi tittar på, presenterar sig som ett företag med miljötänk. Förutom hemstädning sysslar de även med kontors- och flyttstädningar. 

Vad gäller kommentarerna är de till största del mycket positiva. Av samtliga tre firmor i Nacka vi tittar på, är det den här som får högst betyg av konsumenterna (4,8 av 5). Nästan full pott, alltså. Det är endast en person som lämnat ett negativt omdöme på 2 av 5. Klagomålet var då att städningen inte uppfyllde deras krav. 

Läs mer om ett städföretag som erbjuder hemstädning i Nacka på: hemstädningnacka.nu.

12 Jul 2018