Så bör man städa en butik

Har man en butik och vill att kunderna ska hitta in dit, bör den vara så ren som möjligt. Oberoende vad det är som man säljer bör man alltid ha en ren butik. Finns det högvis med damm i hörnen på golvet, visar det att butiksägaren är slarvig och inte bryr sig om sin butik. Är butiksägaren slarvig, känner inte kunderna att det är så noga med produkterna som säljs där. Det gör att kunderna inte tycker att varorna är så viktiga och kanske hellre går till en butik som är rena och där de känner att butiksägaren bryr sig om varorna och kunderna. Det gör varorna mer attraktiva.

Så bör du städa din butik

Alla hyllor som visar upp dina varor bör rengöras noggrant. Har man diskar för varorna, som kyldiskar eller frysdiskar bör de hållas rena. Har man till exempel en livsmedelsbutik eller ett bageri eller en tebutik, eller något annat som ska säljas är det mycket viktigt att kunderna känner att det är mysigt där. På så sätt kan kunderna lockas att komma in och titta på tesorterna, eller vad det nu är som man säljer. Ju mysigare som kunderna tycker att det verkar i butiken, desto längre kommer de att stanna, och ju lättare kommer de att komma in i affären. Ju längre som de stannar och ju oftare de kommer in desto bättre är chansen att de köper något. Ju fler kunder som kommer in i affären desto bättre är det för affärerna.

Allt bör vara skinande rent

Det mesta i en butik bör vara så rent att det så gott som skiner och blänker i butiken. Alla varor måste presenteras så attraktivt som möjligt. Ju finare butiken är, desto mer attraktiv tycker kunderna att den är. Ju mer attraktiv som kunderna tycker att din butik är, desto mer vill de komma in i den. Och desto längre tid vill de spendera inne i butiken. Är kunderna lång tid inne i butiken innebär det att de lär känna ditt sortiment och kommer att veta mer om vad det är som du säljer. Därför bör alla golv vara skinande rena. Kassadisken bör vara ren och snygg. Har man många kunder under en dag, kan det slita väldigt mycket under en dag. Då bör man städa åtminstone varje dag, om inte minst två gånger om dagen. Antingen om du hinner, så bör du själv städa åtminstone varje dag, eller två gånger om dagen. Här kan du läsa mer om butiksstädning i Stockholm: https://www.butiksstädningstockholm.com.

16 May 2019