Så avhjälper man bäst stopp i avlopp

Har ni återkommande problem med avloppet? Stopp i avlopp åtgärdar man bäst med en stamspolning. Det är dessutom miljövänligt och ger ett långvarigt resultat.

Det är inte alls ovanligt att man har återkommande problem med stopp i avloppet. Särskilt om huset är lite äldre och rörstammarna gamla. Att avhjälpa avloppsstopp med diskmedel och hett vatten, sugkopp eller rörrensare kan ibland fungera. Men resultatet blir sällan långvarigt och snart har man stopp i avloppet igen.

Avloppsstopp beror oftast på att fett, smuts och tvålrester fastnat i rören. Inte sällan har problemet skapats under lång tid. Kanske minns ni bilderna om cirkulerade i media för några år sedan på den enorma fettklumpen i Londons avloppssystem? Detsamma händer i alla rörstammar förr eller senare och avhjälps bäst genom stamspolning.

Förebyggande åtgärder för att förhindra stopp i avlopp

Vid en stamspolning rengör man rörstammarna invändigt genom att spola in hett vatten under högt tryck. Det gör att fett och smuts löses upp och spolas bort. Det är en miljövänlig och skonsam teknik som ger ett långvarigt resultat. Bäst är egentligen att i förebyggande syfte regelbundet utföra en stamspolning. Smuts, fett och annat som fastnar i rören sliter på dem och gör att rörstammarna åldras mycket snabbare.

Med förebyggande stamspolning kan man avsevärt förlänga rörstammarnas livslängd. Vi vet alla vad ett stambyte innebär och hur mycket det kan kosta. Vid regelbunden stamspolning slipper man också problem med skador och läckage på rören vilka annars är vanligt förekommande vid avloppsstopp. För att få hjälp med sådana problem, tveka inte på att öra av dig till detta företag: stoppiavlopp.nu 

25 Jul 2022