Rent och städat inomhus bidrar till bättre hälsa

Du vet väl att om du väljer att ha det rent och städat inomhus bidrar den rena miljön till en bättre hälsa för alla som vistas inomhus? Dammet som bildas inne i våra bostäder, är ju delar av oss, husflagor som ramlar av, hundhår, människohår, smuts som vi drar in utifrån och så vidare. Damm bildas även från de elektriska apparater som vi har påslagna inomhus. Att andas in detta i våra lungor är inte särksilt hälsosamt. Då är det mycket bättre att avlägsna det, vädra ut och se till att luften som vi andas in är så hälsosam som möjligt.

Anlita en städfirma som avlägsnar allt damm i trapphus

Då är det bättre att se till att allt damm avlägsnas från trapphuset. Då slipper du dra in det i din bostad när du går genom trapphuset. Se till att vädra luften i trapphuset med jämna mellanrum. Det är sällan som man har nycklar till fönster och kan öppna dem på egen hand. Oftast är det fastighetsvärden eller fastighetsägaren som har de nycklarna som krävs för att öppna fönster i trapphuset.

Se till att besökande ser ett fint trapphus

Om man anlitar en städfirma för trapphusstädningen, får man ett rent och snyggt trapphus. Då städar städfirman ledstänger och trappsteg. Då rengör de entrématta med sina dammsugare och får bort allt damm som kan virvla runt i trapphusets hörn och vrår. Många hissar rymmer en massa smuts och damm. Det blir det om det ligger damm i trapphuset och följer med in i hissen när man kliver in i den. Det är dessutom inte alltid så att det räcker med dammsugning, man måste städa med rengöringsmedel och vatten för att allt damm ska följa med ut ur trapphuset.

De flesta BRF:er finns i Stockholm

Inte så konstigt är de flesta BRF:er i Stockholm. Det är här de flesta fastigheterna finns och de flesta boenden. Har man en fin fastighet, till exempel i innerstaden tänker man sig att man vill ge ett fint intryck till dem som kommer in i fastigheten via trapphuset. Ofta har man en pampig entré som välkomnar de boendes gäster, men har man då en smutsig trappa, förtar det den pampiga entrén. Vad är det då för nytta att ha ett fint trapphus om det är smutsigt? Ett rent trapphus är det minsta man förväntar sig när man kommer in i en fastighet i Stockholm. 

4 Dec 2018