Rengöring och Inredning: Skapa en välkomnande entré och trapphus

Entrén och trapphuset är de första intrycken som besökare får av ditt hem eller kontor. Men det är också där det blir smutsigast. Hur kan du skapa en välkomnande och snygg miljö som är lättsam att hålla ren?

Planera för rengöring

En klok planering av entrén och trapphuset i en större byggnad handlar främst om att tänka på rengöring. Genom att välja inredningsdetaljer som är lätta att rengöra, kan du göra det enklare att hålla rent och snyggt. När du planerar inredningen bör du därför fokusera på praktiska lösningar som också ser bra ut.

Välj rätt material

Att välja rätt material är en viktig del i att skapa en entré och trapphus som är enkla att rengöra och hålla snyggt. En av de viktigaste faktorerna att tänka på är golvet. Marmor eller marmorliknande material är mycket populära eftersom de inte visar smuts och är lätta att rengöra med vatten och rengöringsmedel. Undvik ljusa eller enfärgade golv som snabbt blir smutsiga.

Skrapa av smutsen

För att undvika att smuts och grus förs in i byggnaden, bör du använda ett galler eller en ribbad matta vid entrén. Dessa hjälper till att skrapa av smutsen från skorna och hindra att smutsen sprids vidare in i byggnaden. Mjuka mattor bör undvikas eftersom de snabbt blir smutsiga och våta.

Välj rätt inredning

När du väljer inredning för entrén och trapphuset, bör du välja material som är lätt att rengöra och som är motståndskraftig mot slitage. Välj möbler och dekorationer som är enkla att flytta på, så att det blir lätt att rengöra golvet och väggarna bakom. Undvik att ha för mycket dekorationer som kan samla damm och smuts. För en trappstädningsfirma du kan lita på se trappstädninggöteborg.nu

30 Apr 2023