Nu kan du dra av hela flytten på Rut

Visste du att du kan drav av på Rut-avdragen när det kommer till hela flytten. Detta är ju viktigt om det är så att du vill flytta och vill anlita en flytthjälp. Förut kunde man endast dra av på Rut-avdragen för till exempel flyttstädningen i Solna, eller var  det nu var som man behövde flyttstädningen. Det är nu ändrat i och med i år. Nu kan du be om att få hjälp med hela kedjan i en flytt. Då kan du få hjälp med packning, flytten, flyttstädnignen och uppackningen, om du så vill och då får du dra av på Rut-avdraget. Är ni dessutom fler i hushållet som är över 18 år, som betalar och som dirket berörs av flytten som ni anlitar flytthjälpen för, då får alla dra av skatt på sin deklarerade inkomst. 

Flera städbolag gör avdragen klart åt sina kunder

Många tjänstvilliga flyttstädningsfirmor drar direkt av Rut-avdragen åt sina kunder. Det innebär att du som kund, inte ser hela summan, utan bara den efter Rut-avdraget och behöver då heller inte betala och sedan vänta på ersättningen från staten. På så sätt slipper man själva hanteringen av ansökningspapper och väntetiden. 

Detta bör du förvänta dig av en flyttstädning

I princip är det viktigt att precis allt i bostaden blir rengjort. Allt mellan golv och tak. Det ska inte synas att du har bott där.

I köket

När det kommer till köket, ska allt rengöras; diskbänk, arbetsbänk, och under diskbänken. Den är jätteviktig. Det ska tömmas i köksskåp och luckor och torkas av med diskmedel och vatten. Finns det fläckar ska de rengöras tills de försvinner. Är de riktigt svåra måste du ta med klorin. Spisen ska rengöaras inuti, ovanpå och bakom spisen, liksom diskmaskin och mikrovågsugn. Köksfläkten ska tas i sär och diskas och sättas ihop och läggas tillbaka. Frys och kyl ska tömmas, rengöras inuti, ovanpå och bakom. Var noga att rengöra ovanpå kyl- och frysdörr.

I badrummet

I badrummet ska allt porslin rengöras. Här får inte finnas några som helst fläckar. Kom ihåg att rengöra under handfatet och under toastolen. De är ställen som är lätta att missa. Rengör badkar och dusch. Töm golvbrunnen, ta isär den och rengör alla delarna separat. Sätt ihop den sedan. Rengör alla blandare. Här är det lätt att hitta kalkfläckar. Dessa får inte vara kvar innan städningen är färdig. Alla kalkfläckar ska bort. Sedan bör väggarna, taket och golvet rengöras.

I alla rum

I alla rum ska alla fönster rengöras. Alla element, även bakom elementen ska tvättas. Alla ventiler måste rengöras. Alla fönsterbrädor ska rengöras. Alla garderober ska torkas rena. Alla dörrkarmar, fönsterkarmar och golvlister ska vara helt rena. Kom ihåg att tvätta av handtag och ovanpå dörrarna. Tvätta även innertaket och om du ser fläckar på väggarna eller på golven. De måste vara rena. Lycka till!

18 Feb 2019