När du behöver få kontoret städat

Har du ett kontor som behöver städas? Det brukar de flesta inte tänka på; att någon städar kontoret. Många är så vana vid att kontoren helt enkelt städas. Det är om någon inte städar kontoret som de flesta uppmärksammar att det faktiskt är någon som kommer och städar på kontoret. Vad är det då som görs, som blir sådan skillnad på när det är städat och när det inte är det? De flesta tänker inte på att de faktiskt inte grisar ner. Det blir kaffefläckar efter att man ställt ifrån sig kaffemuggen invid datorn. Det ramlar ner papper på toaletten när man ska torka händerna. Diskbänken i pentryt blir smutsigt när man ställer ifrån sig smutsig disk. Är det då ingen som städar upp allt det, då blir det riktigt smutsigt även på kontor.

Det gör en städfirma på kontoret

En duktig städfirma ska dammsuga rent golv och eventuella mattor. En sådan bör rengöra alla skrivbord och torka av alla bord som man har använt vid lunchen. En städare bör se till så att alla disk blir diskad. Så att alla diskbänkar och arbetsbänkar i köket torkas rena. En städare bör alltid rengöra alla toaletter. Då är det viktigt att torka rent handfat och toastolar och sedan torka rent på golvet. Just golv är viktiga att de rengörs då många går med smutsiga skor på jobbet. Det är också viktigt att tömma sopkorgarna då de ofta blir överfulla med skräp.

Är det ett kontor som har datorer, bör datorerna torkas rena, med mikrodukar. En gång i halvåret bör fönster också rengöras. Liksom mattorna bör rengöras. En gång i halvåret bör man alltså storstäda, även kontor. Då bör man rengöra kyl och frys, rengöra hushållsmaskiner såsom mikrovågsugn, kaffeautomat och så vidare.

Viktigt med rena kontor

Det är mycket viktigt med rena kontor. För personalens trivsel är det mycket viktigt att ha städade och rena kontor. Kommer det kunder på besök, då ser de ett ostädat kontor. Det kan göra att de inte vill anlita företaget. De kanske tänker att om kontoret är en enda röra, så kanske det är lika rörigt med deras ekonomi och de tjänster som de producerar och drar sig för att anlita det företaget och hellre vänder sig till ett företag som visar upp ett snyggt kontor och städade lokaler. Man får ju bara en chans på sig att göra ett bra första intryck. Så det gäller att ta den chansen.

19 Mar 2019