Man kan inte städa bort stopp i avlopp

Handen på hjärtat, hur ofta hinner du städa badrummet? Och hur gör du då när du städar? Tar du några tag med toaborsten? Tar du med en skrapa i handfatet? Hinner du dammsuga i badrummet? Ta med vått på golvet? Då och då mår våra badrum bra av att gå en riktig storstädning, när man nästan rengör hela badrummet från golv till tak. Då är det bra att rengöra badkar och duschkabin, och rengöra väggarna invid badkaret. Man kan rengöra alla rör som gärna samlar damm. Trots storstädningen är det vissa saker som inte kan städas undan. Såsom stopp i avloppet. Har man gamla rör, riskerar de att gå sönder av slitage. Man kan få rost på rören i värsta fall. Får du en vattenskada på dina rör, riskerar du omfattande fuktskador. Får du en fuktskada, riskerar du dyra renoveringar. Du blir tvungen att riva upp allt som har tagit skada av fukten. Gör du inte det riskerar du att få mögel, och då måste du göra en mögelsanering. Mögel är direkt skadligt för hälsan. Ingen mår bra av att andas in mögelsporer.

Undvik skador på rör med relining

Innan du får skador på rör och inredning kan du göra vissa åtgärder som undviker skador. Du kan kontrollera rören för att se i vilket skick de är. Du kan ta kontakt med ett VVS-företag som har möjlighet att ta sig in i rören och kontrollera dem inifrån. Då ser du om de riskerar att gå sönder, om det finns rost på dem eller om du riskerar stopp i avloppet. Har du ofta stopp i dina avlopp, indikerar det att du bör förnya rören, eller lägga nya rör.

Att göra nya rör, kräver stor mängd energiåtgång. Att återvinna och återanvända är mer miljövänligt än något annat. Du kan googla relining Stockholm så får du tag i ett företag som gör relining i gamla rör. Det är en teknik som gjuter ny plast inuti gamla rör. På det sättet får du:

1. Fräschare vatten

2. Längre hållbarhet på dina rör

Med förnyade rör behöver du inte oroa dig över eventuella vatten- eller fuktskador. Du slipper riva upp golvet och väggarna där rören ligger. Du behöver heller inte lägga så stora kostnader på dina rör. Med relining kostar det inte i närheten så mycket som att lägga nya rör, då nya rör innebär mer kostnader på både nytt rörmaterial och högre arbetskostnader. Läs mer om företag som arbetar med relining i Stockholm på: http://www.reliningstockholm.biz.

2 May 2018