Låt någon annan städa hemmet!

Dammråttorna ligger som taxar i hörnet. Fönstren har fått ett naturligt insynsskydd. Bara att tänka tanken på att ta tag i det och städa känns tungt. Här finns det råd och bot och städhjälp!

Äntligen på väg hem från jobbet. Skall bara hämta ungarna först, sedan hem och laga mat. Svenssonlivet kan vara lika härligt som jobbigt. Även om man trivs med sitt jobb, sin familj och sitt boende kan man ibland vilja byta ut dem för ett par dagar när orken tryter.

En av orsakerna till att orken tryter kan vara allt det där runt omkring. Det skall tvättas kläder, fixas middag, göras matlådor, skjutsas hit och dit. När man väl kommer hem och landar i favoritmöbeln med en kopp te, då inser man att det ligger smutskläder och dräller. Dammsugaren borde ha körts förra veckan. Blommorna håller på att förvandlas till eterneller. Man vill bara logga ut från hemmet ett par dagar och önska att en magisk fe gjorde sitt jobb.

Regelbunden städhjälp

Var lugn, det finns hjälp att få! Anlita en firma med städhjälp som fixar jobbet! En del kan tycka att det kan vara lite obehagligt att en okänd person skall stövla in i ens hem när man inte är hemma. Städfirman ser till att det känns tryggt och pålitligt för både arbetstagare som beställare.

Vad kan en städfirma hjälpa till med? Ett urval av grundläggande städuppgifter är dammsugning och våttorkning av golv, men även att damma av ytor som exempelvis tavlor och lampor. Badrummet får också en genomgång både av toalett, dusch eller badkar och golvbrunnsrengörning. I köket är det rengöring av spis och ugn, diskho och spisfläkten. Utöver det grundläggande finns det också tilläggstjänster som kan behövas. Exempel på sådant kan vara snöskottning eller trädgårdsskötsel, disk och tvätt med mera.

Vad behöver kunden tänka på?

Som kund börjar man att bestämma vilken intervall man önskar städning. En del vill ha veckostädning medan andra en gång i månaden. Innan städpersonalen dyker upp önskas det att kunden själv plockar undan lösa föremål. Utöver undanplockningen står kunden för rena rengöringsdukar, fungerande dammsugare, golvmopp och rengöringsmedel.

Självklart finns det möjlighet att utnyttja RUT-avdraget. Det går att använda upp till 50 000 kr per år och vuxen över 18 år som är skriven på adressen. Nu är det bara att ringa en välrenommerad städfirma och beställa städhjälp. Känn känslan att bara sitta i favoritmöbeln och låta friden infinna sig i ett nystädat hem!

21 Nov 2020