Flyttstädning – ett bortglömt måste

Generellt sett så har vi blivit mer flexibla nu än vad vi var förr. Vi flyttar i en allt större utsträckning och detta oavsett om det sker inom samma stad eller till en annan stad. Kort sagt; vi svenskar är inte längre lika bundna till ett hem som vi kanske var för ett tjugotal år sedan då man köpte ett hus eller en lägenhet och därefter bodde där så länge som det bara var möjligt. Det som man dock gjorde då man väl flyttade på den tiden var att man tog hand om en detalj innan man lämnade över nycklarna till de nya ägarna – man städade ur bostaden.

Det finns nämligen all anledning att i dagsläget påminna om denna viktiga detalj och detta då man sett att det är något som fler och fler personer fuskar med. Om ingenting annat finns överenskommet mellan de gamla- och de nya ägarna till en bostad så måste nämligen en flyttstädning ske och det här är något som man gör för att underlätta för varandra. En flyttstädning fungerar kortfattat som en slags länk mellan varje flytt och om denna någonstans brister så innebär det problem för någon annan. För att illustrera det vi menar här så kan vi säga att det handlar om att tre stycken personer ska byta bostäder i Västerås.

Den ena personen bor i en trerumslägenhet och ska flytta till ett hus vars ägare flyttat till Spanien. Till hans trerummare i Västerås ska det flytta i en familj med två stycken barn och då man kommer överens om ett datum då inflyttningen ska ske så anser killen som bott i trerummaren att han inte behöver genomföra någon flyttstädning. Vad är det dom sker i och med detta?

Jo, killen i fråga flyttar ut sina möbler och installerar sig i huset han köpt på en gång – där hade nämligen det Spanien-emigrerade paret skött sin flyttstädning – med den familj som ska flytta in i hans gamla boende tvingas vända i dörren.

Den flyttstädning som han struntat i drabbar således här en tredje part – den fördröjer flytten för den familj som ska flytta in och det är också denna som tvingas börja sina nya lv med att städa. Eller måste de verkligen det? Nej, för här kommer det nämligen en form av poetisk rättvisa.

Återkrav för utebliven flyttstädning

Det som sker här är nämligen att de nya ägarna till bostaden i Västerås underkänner mannens flyttstädning och kräver att denne betalar för en flyttfirma som kommer dit och städar. Någon som de har full rätt att göra och det här är något som överraskar många.

Man kan alltså för all del strunta i att städa ur sig – men konsekvenserna för detta agerande kan bli väldig kostsamt. En städfirma som tvingas rycka ut akut kostar nämligen betydligt mer än en som man bokat på ett tidigt stadium och det är dit vi vill komma.

Genom att anlita en städfirma direkt så kommer man att betala mindre pengar för sin flyttstädning i Västerås och det här gäller över hela Sverige. Bäst ut ett ekonomiskt perspektiv är naturligtvis att man på egen hand sköter detta detalj – lösningen med en tidigt bokad städfirma kommer dock in som en god tvåa. Huvudsaken är att man verkligen inser vikten av att städa ur sig då man ska flytta.

20 Apr 2017