Få hjälp med fönsterputsning

Alla som har putsat fönster vet att det inte är så lätt som det ser ut. Det blir lätt ränder och det tar lång tid att få det bra. Man behöver ha en bra utrustning, bra putsmedel och rätt teknik för att få ett bra resultat. Och gärna med ett stort mått av tålamod. Och många är vi som gärna "glömmer" att putsa fönstren i bostaden. Brukligt är att rengöra hemmets fönster i alla fall två gånger per år.

Vårt varierande klimat med regn och snö gör att fönstren blir smutsiga. Och om man till exempel bor vid en trafiekrad gata så blir det extra smutsigt. För att inte tala om när det finns barn i hushållet, då tenderar det bli många fettfläckar, fast då på insidan..

Men det är något visst med nyputsade och skinande rena fönster. Det blir ett härligt ljus och verkligheten utanför ser faktiskt vackrare ut.

Anlita en städfirma för fönsterputsningen

I och med RUT-avdraget tar fler och fler svenskar hjälp från en städfirma privat för fönsterputsningen. Det är ekonomiskt fördelaktigt då man får dra av 50 procent av arbetskostnaden och maximalt 25 000 kr per person och år, när man anlitar städtjänster. Allt pappersarbete sköter städfirman.

Det allra flesta butikerna och kontoren tar hjälp med fönsterputsningen för att få respektabla fönster för kunder och annat. 

Vad kostar det?

Det beror självfallet på hur många fönster det rör sig om. En annan faktor är åtkomligheten. Moderna och vändbara fönster är inget problem, men i lägenheter några våningar upp kostar mer då man måste använda hjälpmedel som till exempel en skylift

Städföretagen brukar ha både timpris eller fasta priser efter överenskommelse. Ett riktpris är 50 kronor per fönster efter avdragen RUT. Be om ett gratis kostnadsförslag och jämför olika företag mot varandra. 

Miljövänlig fönsterputsning

Städbranschen ställer höga krav på miljövänlig städning. Det går numera att få ett perfekt reultat utan giftiga kemikalier och starka rengöringsmedel. Generellt används microfiberprodukter som är betydligt skonsammare än traditionella produkter. 

Inför lägenhetsvisningen

Det blir mer och mer populärt inför olika visningar att låta städfirman göra en professionell fönsterputsning. Det kan vara ett billigt och effektivt sätt att få ut mer pengar på försäljningen!

Det kan vara pricken över i:et och göra underverk för helhetsintrycket. Vem går inte fram till fönstren och inspekterar utsikten på en visning? Smutsiga fönster ger ett dåligt intryck på en bostad och det blir ett helt annat ljus i bostaden.

8 Mar 2019