Du måste inte ha ett perfekt hem!

De som gillar inrednings- och livsstilsmagasin blir kanske väldigt påverkade av hur de ser ut. Kanske man önskar sig att det såg ut just så där hemma hos en själv? Den som har råd, smak och tid kanske kan skaffa sig ett hem som ser ut som i ett livsstils- eller inredningsmagasin; det är smakfullt, fullt med vackra ting och inga kläder, leksaker, eller skor ligger framme.

Om man växer upp med att det är så ett hem ska se ut, kan man få en värre chock om man sedan får barn. Med barn i huset ser inte hemmet likadant ut längre. Plötsligt har barnen dragit fram allt som finns i kökets skåpluckor och slevar, kastruller, bestick och annat ligger framdraget på köksgolvet. Och sedan har barnen gått lös på resten av inredningen, i badrum, sovrum och i andra rum ligger det utspritt toapapper, bananbitar, leksaker och annat som barnen har tyckt har varit roligt att leka med. Då gäller det att som förälder, dra några djupa suckar och ta det lugnt. Man kan inte leva i ett hem som ser ut som i livsstils- och inredningsmagasinen efter att man har fått barn. De vet ju inte hur hemmet "borde se ut". Och som förälder får man lägga ner kraven på hur det borde se ut i ens hem.

Anlita hemstädning så du slipper rusa runt och städa

Om man i stället tar det lugnt och låter barnen få utvecklas i sin egen takt; barnen upptäcker ju sin värld när de slänger ut allt man har i köksluckorna, i badrummet och i andra rum, så lär de sig efter ett tag att man kan städa efter sig när man väl har "lekt" klart. För barnen är det inget som är så tråkigt som en förälder som rusar omkring med en sopkvast, dammsugarmunstycke, dammvippa eller rengöringsmedel i högsta hugg. Istället vill och behöver barn vuxna som är närvarande, som bekräftar barnen och bejakar dem. Som lär dem att de duger och på så sätt får en god självkänsla och en bra start i livet. Då är det bättre att anlita en städfirma som kommer hem till en och städar så att du som förälder slipper städa efter dem.

Bor man i Gävle kan man anlita hemstädningföretag som kommer hem och håller ordning på det som du som förälder inte hinner med. Det blir inte så dyrt. Med Rut-avdragen får man ner priserna. Läs mer om ett hemstädning i Gävle här.

27 Oct 2018