Det tycker göteborgarna om att flytta från sin hemstad

De flesta göteborgarna älskar sin hemstad Göteborg. Detta konstaterar vi utan vetenskapliga bevis. Göteborgarna brukar gilla att skryta om sin stad, och mäter sig gärna med Stockholm, som de ohöljt beskyller för att vara tråkig, kall och inte alls lika vacker som Göteborg. De gillar sin hemstad så mycket att de gillar att sjunga om sin hemstad, som de alltid återvänder till med lättnad i hjärtat och lämnar med mycket sorg i Göteborg. Som tur är finns det en hel del möjligheter att bo kvar; vill man studera, kan man det på Göteborgs universitet. Vill man jobba, finns det många företag att välja mellan i Göteborg.

Starta eget i Göteborg

Vill man starta eget finns det en marknad även för det, om man vill starta något tjänsteföretag, som barnpassning eller städföretag. Det krävs inga stora investeringar för att börja arbeta med detta. En sak som kan underlätta är att ha ett körkort och bil så att man lätt kan ta sig runt i storstaden. Att arbeta med både barnpassning och städning brukar vara en bra kombination och som många barnfamiljer behöver. Får då barnfamiljerna lära känna någon som erbjuder både barnpassning och städning, blir det lättare att anlita en och samma person som kan göra både och – kanske inte samtidigt dock, men i taget i stället.

Städa kan man göra på olika sätt

Sedan kan man erbjuda olika slags städning, så breddar man det egna utbudet. Det finns oftast behov av hemstädning hos privatpersoner. Med hjälp av Rut-avdraget gör det lättare att anlita en utomstående som kommer hem och gör det. I år kan man få dra av så mycket som 75.000 kronor per år och per person. Då kan man erbjuda både flyttstädning, storstädning, kontorsstädning, trappstädning och byggarbetsplatsstädning. På så sätt är det lättare att få så många olika städuppdrag som möjligt. Blir det sedan för mycket att göra, att uppdragen hopas sig och du har råd att anställa någon som också städar med dig, ja då kan du bredda utbudet ännu mer.

Fler tjänster inom ett företag

Man kan förutom barnpassning och städning, även dra av på Rut-avdraget om man tvättar åt folk, sköter om deras trädgård, reparerar deras vitvaror, IT-varor eller hjälper dem flytta när det är dags med det. Att arbeta med flyttstädning i Göteborg innebär att först se till att allt är borta ur bostaden. Sedan bör man städa allt som finns mellan golv och tak, spis, köksfläkt, fönster, vitvaror, alla handfat och toastolar, element och alla lister. Får du allt det rent, lär du få fler uppdrag som har med flyttstädning att göra. Här kan du läsa om ett företag som erbjuder flyttstädning i Göteborg: https://www.flyttstädningigöteborg.com.

29 Mar 2019