Därför är veckostädningen viktig

Visste du att om du går på toaletten, och inte stänger toastolslocket när du spolar, kan spolningen i toalettstolen sprida en massa snusk på golv och andra ställen? Och att man egentligen behöver tvåla in händerna ordentligt och tvätta med vatten i 20 sekunder för att blir riktigt ren? Så är det, åtminstone om man ska tro Expressen. Enligt en artikel där kan flera miljoner bakterier överleva i toaletten tack vare den fuktiga miljön i toaletten. Därför ska man alltid stänga toastolslocket när man spolar. Sedan ska man också rengöra toastolen noggrannt minst en gång i veckan.

Många barnfamiljer kämpar för att hinna med allt

Samtidigt är det så att många av oss har en hel del att göra. Särskilt barnfamiljer är mycket ansträngda. De allra flesta, såväl mammor och pappor är så illa tvungna att arbreta heltid eftersom vår ekonomi ser så ut. Det är mycket få familjer som klarar sig enbart på en enda lön. Dessutom är det många kvinnor som heller inte vill stanna hemma ensam med barnen. Förut, när det var vanligt att mammor stannade hemma med barn, hade de ofta varandra att umgås tillsammans med. Då fanns det alltid någon som de kunde umgås med. Det var en annan "hemma-fru-kultur". Då var det lättare att den ena av dem tog hand om allt som hade med hushållet och barnen att göra. Då fanns en annan tid till allt som hade med hemmet att göra; matlagning, städning och barnpassning.

Idag ser allt annorlunda ut; båda föräldrar förväntas arbeta heltid. Barnen ska lämnas på dagis och när dagen är slut, ska de hämtas från dagis. När sedan föräldrarna kommer hem på kvällen ska de handla, laga mat och städa, natta barn och själva hinna med någon egen fritid. När väl helgen sedan kommer är föräldrar och barn helt slut. Då förväntas att de ska hinna städa sitt hem, för ett rent hem ska man ha. Hur ska de hinna med sina barn, varandra och ta hand om det egna hushållet?

Det finns olika hjälp att få för barnfamiljer

Som tur är finns det olika slags hjälp för stressade barnfamiljer och andra som inte hinner eller orkar med allt som ska hinnas och orkas med; man kan till exempel beställa hem mat, via nätet. Då kommer ett företag hem med maten. Man kan till och med beställa hem mat som någon annan har tänkt ut, komplett med recept och rätt ingredienser och allt. Man kan även anlita städning åtminstone i Stockholm. Då kommer någon och städar antingen en gång i veckan, varannan vecka eller en gång i månaden. Här kan du läsa mer om hur man kan anlita städning i Stockholm.

27 Nov 2018