Billig städhjälp i Stockholm

Ju fler personer som använder en tjänst, desto billigare blir den också i slutändan. Anledningen till detta är att om något visar sig vara attraktivt så kommer fler också att vilja erbjuda sina tjänster inom området och därmed så kommer priset också – tack vare den uppkomna konkurrensen – att sjunka. Det här är en sanning som verkligen går att applicera då det kommer till städhjälp i Stockholm.

Att man för några år sedan gjorde det möjligt att dra av en del av kostnaden för hushållsnära tjänster – där alltså städhjälp ingår – på sin deklaration och därefter få tillbaka summan på sin skatt har gjort att väldigt många privatpersoner i Stockholm valt att anlita extern hjälp snarare än att själva sköta sin städning. Rut-avdraget, som detta skatteavdrag kallas, har verkligen gjort att det syns ett helt annat tryck inom städbranschen i Stockholm och man kan hela tiden se hur nya företag öppnar verksamheter för att konkurrera om de nytillkomna kunderna som rut-avdraget fört med sig.

Något som alltså gjort att priserna sjunkit och att privatpersoner i Stockholm får ett ännu bättre pris än vad som tidigare varit möjligt. Man kan alltså använda sig dels av rut-avdraget (förutsatt naturligtvis att man är berättigad till detta) och dels också använda sig av den uppkomna konkurrensen i staden för att ytterligare få till stånd ett lägre pris.

Det sistnämnda är enkelt och följer en lätt princip. Om vi förklarar detta kortfattat så innebär det att man kontaktar så många städföretag som möjligt och tar in offerter från dessa – offerter som man därefter ställer mot varandra till dess att det bästa priset kommit fram. På samma sätt som man tar in offerter om man ska bygga om i sitt hem gör man alltså om man vill ha så billig städhjälp som möjligt i Stockholm. Finns det då verkligen inga baksidor med detta och kan man verkligen säga att allting inom städbranschen är guld och gröna skogar?

Nej, tyvärr så kan man inte göra det och här kommer vi att bortse från huvudargumenten som används av motståndarna till Rut-avdraget; nämligen att man skapar en tydligare klyfta mellan fattiga och rika och att man återgår till det samhälle som vi i Sverige lämnade i början av 90-talet. Detta bortser vi ifrån och ser istället till de faror som finns om man väljer att använda städhjälp i Stockholm.

  • Dålig kvalitet. Alla städföretag håller inte samma höga klass och i och med att konkurrensen ökat så har detta blivit än mer tydligt. Vissa företag har verkligen ingenting i branschen att göra.
  • Dålig kontinuitet. Att man som privatperson i Stockholm väljer städhjälp till sitt hem innebär att man lämnar över nycklarna till sitt innersta. Det är alltså väldigt viktigt att den som utför städningen vet exakt vad den ska göra, vilka dagar samt hur lång tid det ska ta; något som sköts bäst om det är samma person som kommer hela tiden. Att samma person utför städningen skapar trygghet och tyvärr är detta något som många städföretag vägrar inse. Man skickar olika varje gång och det här ger i slutändan mycket sämre jobb.
  • Stölder. Det här hör ihop med det sistnämnda. Antalet stölder har ökat då det kommer till hemstädning i Stockholm och detta är ett problem man som kund måste vara medveten om. Anlita rätt företag!

På denna sajt hittar du mer information om vad som ingår i professionell städhjälp: www.städhjälpstockholm.net.

11 May 2017