Bara en skurmaskin får det riktigt rent

Den som någon gång har fått möjligheten att städa med en riktig skurmaskin, vet att skillnaden är stor mot att att endast dammsuga och moppa ett golv. En skurmaskin kommer åt i golvet och skurar med riktiga borstar på ett annat sätt än vad en mopp kan göra. Inte ens dammsugaren får bort dammet eller smutsen på det sätt som en skurmaskin kan åstadkomma. Det finns några olika städmaskiner som kan vara bra att känna till om man ska städa stora ytor eller många rum.

Skurmaskin 

En skurmaskin fyller man med vatten och skurmedel. Den har rondeller med borstar som skurar golven med rengöringsmedel. Den är till och mer miljövänlig än att tvätta golvet för hand eftersom den använder mindre del skurmedel, eftersom den är mer effektiv än att städa för hand.

Torrmaskin

En torrmaskin, är det som vi till dagligdags kallar för dammsugare, men denna kan man till exempel använda på ryggen, vilket är praktiskt om man behöver dammsuga många trappor som gör det obekvämt att kånka upp och ner för trapporna. Har man väldigt dammiga trappor som behöver dammsugas innan man skurar eller moppar dem, är en sådan rygg-dammsugare vara bra att ha.

Våtdammsugare

En våtdammsugare, är precis vad det låter som; en dammsugare som suger upp vatten. En liten sådan kan suga upp 9 liter, de stora upp till 70 liter.

Industridammsugare

En industridammsugare är en dammsugare som kan ta upp mycket stora volymer, är större och  grövre och har ett större munstycke, men är i övrigt och fungerar som en vanlig dammsugare.

Mattvätt

En mattvätt är en skurmaskin som är gjord för att tvätta mattor och heltäckningsmattor. Den har lagom mängd rengöringsmedel som inte skadar golvet under mattan.

Sopmaskin

Dessa sopmaskiner är tänkta endast för utomhusbruk. Det finns allt från små och manuella sådana till stora maskiner som man kör och som kan täcka stora ytor. Den städar utomhusmiljön på ett effektivt sätt och passar för vägar, parker och gångbanor.

Har man en skurmaskin eller mattvätt behöver de underhållas på samma sätt som andra maskiner. Det är mycket sällan som man behöver använda så stora maskiner och därför kan det vara en bättre idé att hyra en sådan. Om det inte är så att man arbetar med städning. Även då kan det vara bättre att hyra en stor skur- eller städmaskin om man inte använder sådana varje dag. Läs mer om hur du använder en skurmaskin på http://www.skurmaskin.se.

16 Aug 2018