Är det inte läge att inte tvätta fönster?

Våren är verkligen här och sommar brukar alltid följa efter vår. Det är underbart och lika förunderligt att hela det kalla vinterlandskapet kan förvandlas till ett somrigt sådant varje år. Det är samma process och mirakel varje år. Och man blir lika överraskad varje år som det händer. Istället för att se tiden om en spiral, borde man se varje vinter som ny, varje vår och sommar som ett nytt under som sker. På så sätt fortsätter man att hålla förundran vid liv och på det sättet ser man till att behålla barnasinnet kvar. Du vet, barn har en otrolig förmåga att tycka att allt som händer runt dem är intressant och märkligt. Det gör att de vill fortsätta undersöka allt som händer och finns runt dem.

Ska man kunna behålla sin nyfikenhet vid liv bör man kunna titta ut – genom sina fönster. Är de då så smutsiga att man knappt ser ut genom dem, då är det väl läge att göra något åt det och putsa sina fönster. Och känner man att man inte har tid till det och inte lust eller ork, så kan man be någon som har både lust, tid och ork att göra det. Som till exempel ett städbolag.

Så hittar du ett städbolag för din fönsterputs

Börja med att googla "fönsterputs Sollentuna" om du vill det. Och om det är där som du bor. Om inte, byter du ut Sollentuna till den ort där du bor för att Google ska hitta städbolag som erbjuder fönstertvätt just i Sollentuna. Sedan kan du välja den som har bäst referenser och bäst pris för din fönstertvätt. Men välj inte  det städbolag som erbjuder mindre än 200 kronor i timmen för fönstertvätt, eftersom ett så lågt pris indikerar att städarna inte får tillräckligt betalt, och knappast har kollektivavtal, tjänstepension eller något liknande. Om du är noggrann och vill städarna väl, kan du även fråga om de har kollektivavtal. Sedan kan du för din egen säkerhet, fråga om de har ansvarsförsäkring om något skulle hända, ska företaget ersätta det. Du kan även fråga om de har nöjd-kund-garanti, vilket innebär att om du inte blir nöjd med fönsterputsen så städar och putsar de tills du blir nöjd helt enkelt. Utan en sådan garanti kan det vara svårt att veta om du kommer att bli nöjd med deras fönsterputs. Det är alltid lättare att anlita ett städbolag om de ger garantier på sitt arbete. Här kan du i alla fall läsa om ett sådant: https://www.fönsterputssollentuna.nu.

28 May 2019