Allt fler anlitar hemstädning

Städa badrum kan vara nog så krångligt att hinna med när man har mycket att göra. Eller så känner man inte för det. Då är det i så fall bättre att anlita en städfirma som kommer och utför en sådan städning hemma hos en. Det är man inte ensam om. Bara under 2017 drog svenskarna av för minst en miljard kronor för hemstädning. Den har ökat och har seglat upp som den mest utnyttjade städningen som vi har dragit av i Rut-avdrag, enligt Skatteverket.

Hemstädning tillgänglig i centrala Stockholm

Bor man i centrala Stockholm vill man säkerligen ha en städfirma som arbetar nära ens bostad. Om man googlar "hemstädning Kungsholmen" får man förslag av Google på sådana städfirmor som erbjuder hemstädning just på Kungsholmen. De seriösa städfirmorna kan vara uppbokade och då kan man behöva ringa runt tills man får någon som kan komma just den dag som man önskar hemstädning.

Alltfler anlitar hemstädning i Stockholm

Bara i Stockholm finns det åtminstone 1.300 städfirmor som man kan välja mellan. Vilken ska man välja och som man kan lita på? Då kan man passa på att fråga släkt och vänner om de känner till någon som de tycker är bra, eller så läser man på om de olika städfirmor som man funderar på att anlita. Det kan man göra på olika forum på internet. Det finns omdömessidor som reco.se eller yelp.se, eller forum som famljeliv.se och liknande. Man kan även kontrollera med Allmänna reklamationsnämnden om någon städfirma har många klagomål på sig. Då kan man hellre välja en som inte har så negativa omdömen.

Bättre att ta det säkra före det osäkra

Då är det bättre att ta det säkra före det osäkra och slippa konflikt om det är någon städfirma som är oseriös. Det är inte roligt att behöva klaga på en städfirma som inte gör ett noggrant jobb, eller som inte kan städa. Det är nämligen inte alla som kan det. Inte för att det är särskilt svårt men det är viktigt att man är noggrann när man städar så att man inte lämnar efter sig ett halvt ostädat badrum efter sig. 

Viktiga kriterier för hemstädningen

Ska man få tag i en seriös städfirma är det viktigt att det är någon som har F-skattsedel. Annars kan man inte dra av Rut-avdrag för deras hemstädning. Har de funnits i många år? Det är tecken på att de har många nöjda kunder då man annars blir utkonkurrerad av någon annan  städfirma. Här kan du läsa om en som har funnits sedan 1939: https://www.städfirmakungsholmen.se.

10 Apr 2019